Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Новобузька громада попрощалася із загиблим на війні захисником України

05/02/2024

4 лютого жителі м. Новий Буг провели в останній путь 33-річного захисника України, солдата-земляка - Геннадія Лисенка. Віддати останню шану воїну прийшли рідні, друзі, представники влади, жителі громади. На честь Героя прозвучав військовий трикратний салют, який гучно пронизував небо…
 
Гранатометник десантно-штурмового взводу, старший солдат Лисенко героїчно загинув 24 січня 2024 року, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України від російських окупантів на Харківському напрямку.
До лав  Збройних Сил України був мобілізований  восени 2023 року. Геннадій  завжди був вірний військовій присязі, підтримував  високий моральний дух у підрозділі, користувався  авторитетом у  побратимів. Був щирим, товариським, відповідальним, мужнім воїном. Мріяв про Перемогу та щасливе, мирне життя…
 
Після закінчення місцевої школи №7 Геннадій вступив на навчання до ВСП "Новобузький фаховий коледж Миколаївського національного аграрного університету", де отримав спеціальність будівельника. 
 
Спогади класного керівника про військовослужбовця: «Гена життєрадісний, товариський, з усіма легко спілкувався, всі його поважали. Добре вчився. Був відкритий, любив риболовлю. Завжди усміхався. Особливо поважав дівчаток, ніколи їх не ображав. Мамі був опорою у всіх справах. Мріяв стати моряком, як зараз пам'ятаю його слова: «Стану моряком, побуваю у різних країнах».
«Ти завжди залишишся в пам'яті щирим, чесним, вправним футболістом  та відданим сином своєї країни... Герої не вмирають... Слава Героям», - згадує про товариша Віталій Крикун, волонтер, засновник  Громадської організація «Разом ми сила» (м. Новий Буг).
 
Після   проходження строкової служби, Геннадій працював  будівельником  у місті Києві. 
 
Баштанська районна військова адміністрація розділяє з родиною загиблого цей важкий біль. У скорботі низько схиляємо голови перед мужністю Геннадія. Нехай душа полеглого солдата знайде вічний спокій. Слава українському воїну, який захищав рідну Україну і кожного з нас. Вічна йому пам'ять!

Всі новини →