Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Відбулась зустріч з представниками міжнародної організації «Save the Children»

22/02/2024

Нещодавно перший заступник начальника Баштанської районної військової адміністрації Наталія Казаріна разом з керівниками управління соціального захисту населення та служби у справах дітей Баштанської РВА провела координаційну зустріч з представниками міжнародної неурядової організації у сфері захисту прав дитини «Save the Children».
 
На зустрічі присутні обговорили питання актуальності впровадження кейс-менеджменту (індивідуального соціального супроводу) та практичну реалізацію його у громадах Баштанського району; соціального супроводу сімей з дітьми, які повернуті у родини з інституційних установ; налагодження співпраці між органами державної влади, місцевого самоврядування та міжнародними неурядовими організаціями, що здійснюють кейс-менеджмент, в процесі роботи з дітьми, котрі опинились в складних життєвих обставинах та ін.
 
Під час засідання представники «Save the Children» розповіли про нові проєкти, які реалізують в межах своєї роботи у 2024 році, що імплементують
активності у справі захисту дітей (кейс-менеджмент, позитивне батьківство,
сімейні форми виховання, деінституалізація, підтримка дітей у інституціях, навчальна та розвиткова діяльність, психологічна підтримка).
 
Зокрема, зупинилися на представленні нового проєкту від донора DANIDA та партнерську організацію НГО КА «Громадські ініціативи, які будуть реалізовувати даний проєкт у Миколаївській області. Проєкт передбачає підтримку дітей з прийомних родин та дитячих будинків сімейного типу шляхом: взяття під індивідуальний соціальний супровід; проведення сесій з позитивного батьківства та ін.
 
За результатами зустрічі учасники домовилися опрацювати можливі напрямки співпраці та спрямувати зусилля на максимальну підтримку дітей з урахуванням пріоритетів задля забезпечення їхнього належного соціального захисту в умовах воєнного стану.
 
 

Всі новини →