Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

У Баштанці відкрили меморіальну дошку на честь загиблого воїна

26/02/2024

 
26 лютого начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів разом із представниками місцевої влади взяв участь у відкритті пам’ятної дошки загиблому солдату-земляку – Сергію Семеліту.
 Встановили її на фасаді Баштанського ліцею №1, де навчався захисник України. 
 
Ініціаторами заходу стали однокласники Сергія Семеліта, а адміністрація школи підтримала й організувала урочисте відкриття меморіальної дошки.
 
Сергій Семеліт із перших днів повномасштабного російського вторгнення, не вагаючись, вступив до роти охорони Баштанського РТЦК та СП на посаду старшого стрільця. У березні 2023 року був переведений у бойову частину. Старший солдат Сергій Семеліт був вірний військовій присязі, відчайдушно протистояв ворогові, чітко виконував поставлені бойові накази, сміливо рвався до бою і до останнього подиху вірив у перемогу. І, захищаючи свою землю, своїх рідних й усіх українців від загарбника, віддав найцінніше – своє життя. 5 травня 2023 куля снайпера обірвала життя солдата під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку. Йому було 41 рік…
 
Вшанувати пам'ять мужнього українського воїна, людини, яка віддала своє життя за нашу країну і свободу, прийшли рідні та близькі загиблого, однокласники, друзі, військовослужбовці, педагоги та учні.
 
«Українські захисники – справжній взірець патріотизму та любові до рідної землі. У 2022 році сотні чоловіків мирних професій взяли до рук зброю, щоб дати відсіч російському агресору. Одним з них був і Сергій Семеліт – справжній Герой, який зі зброєю в руках став на захист територіальної цілісності і суверенітету рідної держави, віддано боровся за незалежність та свободу України, мир та спокій на своїй землі. Сергій віддав найцінніше, що є в людини - власне життя. Про це ми завжди маємо пам’ятати. Дякую родині воїна, що виховали справжнього мужнього, сильного та відважного захисника своєї країни. Вічна пам'ять всім загиблим воїнам! 
Не забуваймо, що війна ще не закінчилася. Підтримуймо, хто чим може, наших захисників. Даймо їм зрозуміти, що у нашій єдності - сила! Разом ми переможемо ворога», – сказав у своїй промові Владислав Дмитрів під час відкриття меморіальної дошки військовослужбовцю.
 
Класний керівник Людмила Кушнір висловили слова гордості за свого вихованця, який став справжнім воїном-захисником, вірним сином, патріотом Батьківщини, та поділилася спогадами про нього.
 
Зі словами вдячності за збереження пам’яті про сина звернулася до присутніх мама Героя Віра  Іванівна.
 
У пам’яті рідних та всіх, хто знав цього мужнього солдата, він назавжди залишиться світлим чоловіком та справжнім героєм.
Присутні вшанували пам'ять про Сергія Семеліта хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятної дошки.
 
Дякуємо тобі, воїне, за відданість та самопожертву. Вічна пам'ять і слава навіки Герою.
 
 

Всі новини →