Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

210 років Тарасу Шевченку!

09/03/2024

«..Борітеся – поборете, 
Вам Бог помагає! 
За вас правда, за вас слава 
І воля святая!» 
 
Щороку, 9 та 10 березня, в Україні відзначають «шевченківські дні», які припадають на роковини народження і смерті Тараса Шевченка.
 
Кобзаря без перебільшення називають національним поетом – співцем і символом поневоленого народу, що бореться за свободу. Кожен вірш поета сприймається так, ніби написаний був сьогодні. І у тому він - Геній. Шевченко мріяв про вільну, багату єдину Україну. Справді, немає у світовій історії аналогу, коли день народження такого рівня митця відзначається як день національного усвідомлення та національної єдності. 
 
Цього року Україна відзначає 210 річницю з дня народження великого українського поета. Споконвіку щедрою і благословенною була українська земля, бо на ній народжувалися люди, перед генієм котрих схиляється світ. І найперший серед них — Тарас Шевченко, велетень духу і співець народної свободи.
 
Два століття тому Тарас Шевченко повстав проти російської імперії у культурному сенсі. Сьогодні українці протистоять тому ж імперському рецидиву. Тож нічого дивного, що Кобзар так по-живому присутній у критичні для народу моменти. З нашого боку важливо – вміти читати його так само по-справжньому та глибоко, як він відчував свій народ і  Україну.
 
Владислав Дмитрів, начальник Баштанської районної військової адміністрації

Всі новини →