Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

«Емоції насправді мудрі, вони можуть показати, де нам найбільше болить, і саме там потрібно зосередитися на зціленні»

22/04/2024

Так вважає Маріель Буке, відома американська психологиня, авторка книги «Розірвати коло: Посібник зі зцілення трансгенераційної травми».

Маріель Буке стала гостею нового епізоду сезону «Наука стійкості» подкасту «Простими словами» від The Village Україна, що виходить в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» - ініціативи Олена Зеленська.

 

Психологиня розповіла, як тілесний досвід спокою та безпеки здатен змінити наші надмірні емоційні реакції. Чому годинне заняття з йоги - іноді не найкращий спосіб розслабитися, як ми можемо інтегрувати прості техніки розслаблення в щоденну рутину та чому це допомагає довгостроково покращити ментальне здоров'я.

 

Адже часом ми застрягаємо в надмірних емоційних реакціях, що руйнують наші стосунки, заважають рухатися обраним життєвим шляхом, виснажують ментально й фізично. Тривалий стрес і відчуття загрози, з яким ми живемо останні роки, сприяють цьому стану. За словами Буке, найкращі ліки проти надмірного емоційного реагування – постійна усвідомлена робота над собою.

«У важкі часи нам дуже потрібна підтримка. Голоси дорогих нам людей у такі миті – це майже, як ліки. Але ми не завжди можемо розраховувати на підтримку інших. Тому маємо навчитися допомагати собі самі під час складних емоційних станів», – радить психологиня.

 

Конспект інтерв'ю тут - https://www.village.com.ua/.../349865-prostimy-slovami-4-ep6

 

Розмову можна прослухати на всіх подкаст-платформах:

 

Apple Podcasts - https://apple.co/3W6oGuA

Google Podcasts - https://bit.ly/49J5ypm

SoundCloud - https://bit.ly/3UneXyA

Spotify - https://spoti.fi/4d2AG63

YouTube - https://www.youtube.com/watch?v=fD6Sd8GjFwE

 

Сезон «Наука стійкості» подкасту «Простими словами» виходить у межах ініціативи першої леді Олена Зеленська із впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Проєкт реалізовано у співпраці з Координаційний центр КМУ / Mental Health UA за підтримки World Health Organization (WHO).

 

#тияк

Всі новини →