Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Бойовому медику з Баштанщини вручили «Хрест хоробрих»

17/05/2024

Молодший сержант Олександр Раковський, що служить бойовим медиком мінометної батареї 22 окремої механізованої бригади ЗС України, відзначився на Бахмутському напрямку. Хлопець із села Привільне Баштанського району бере участь у бойових діях з січня 2023 року.

«Він зразково виконує обов’язки бойового медика, неодноразово надавав медичну допомогу пораненим на полі бою, під час евакуації. Старанний, обов’язково переймається станом здоров’я кожного військовослужбовця в батальйоні, коли треба — особисто лікує або бере участь у відправці солдатів на лікування і проходження ВЛК», - розповідаються про Олександра Раковського побратими.

Молодший сержант проводить заняття з тактичної медицини та навчає побратимів надавати первинну медичну допомогу. Йому навіть доводилося йти у розвідку та забезпечувати вогневу підтримку піхотних підрозділів.

Так, за службу та внесок у захист України головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський особисто вручив «Хрест хоробрих» Олександру Раковському.

Про це повідомляє Миколаївський обласний ТЦК та СП

Всі новини →