Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Молодий воїн повернувся до рідної домівки «на щиті»…

28/05/2024


Минулого тижня у Казанківській громаді віддали останню шану молодому військовому, земляку Сергію Дмитренку, який загинув 8 березня 2024 року на Донецькому напрямку під час виконання бойового завдання з захисту Батьківщини.

Сергій Дмитренко народився 20 червня 1995 року у с. Михайлівка, у багатодітній родині. Після закінчення школи пройшов строкову військову службу. У 2015 році Сергій вирішив вступити до лав Збройних Сил України. Брав участь у бойових діях в зоні АТО/ООС. З початком повномасштабної війни молодий солдат продовжував боронити Україну від окупантів. Обіймав посаду командира установки стартового взводу стартової батареї зенітного ракетного дивізіону.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений багатьма нагородами, серед яких – «Орден за мужність III ступеня».

«Мій брат був дуже позитивною, доброю, щирою, скромною та сміливою людиною. Сергій був наполегливим у навчанні – здобув вищу економічну освіту, розвивався у військовій справі. Він справжній патріот своєї країни, який 9 років її захищав… Сергій не боявся ні куль, ні ворогів… Ніколи не жалівся ні на що, постійно говорив: «Живий-здоровий, все у мене добре». Тепер він – наш янгол-охоронець», – розповідає зі сльозами на очах двоюрідна сестра загиблого Світлана.

Молодший сержант Дмитренко пройшов довготривале навчання у центрах НАТО для роботи з системою протиповітряної оборони «Patriot». Має нагороду за успішне навчання «Кришталевий Patriot» від Німеччини. Був кращим спеціалістом, мотивованим, вірним, чесним, дисциплінованим, сміливим, кмітливим, мужнім воїном.

У полеглого воїна залишилися мама, брати та 4-річний син.

Баштанська районна військова адміністрація висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого Героя, та розділяє їхній біль і горе.
Вічна пам'ять і слава захиснику України Сергію Дмитренку!

Всі новини →