Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Виплата збитків завданих при ліквідації грипу птиці

29/05/2024

29 травня під головуванням начальника Баштанської РВА Владислава Дмитріва було проведено позачергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Баштанській районній військовій адміністрації, на якому було розглянуто заяву жительки м. Новий Буг про відшкодування збитків завданих внаслідок запровадження карантину у зв’язку з проведенням робіт по ліквідації особливо небезпечних хвороб тварин, а саме високопатогенного грипу птиці.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2008 р. №413 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення протиепізоотичних заходів, та переліку послуг спеціалістів ветеринарної медицини, які провадять ветеринарну практику, за здійснення обов'язкових або необхідних протиепізоотичних заходів та розмірів їх оплати» передбачено відшкодування майнової шкоди (збитків), завданої фізичним особам внаслідок запровадження карантину (карантинних обмежень) тварин у зв’язку з проведенням процедур і робіт щодо ліквідації та профілактики африканської чуми свиней та/або чуми (високопатогенного грипу) птиці, спрямованих на їх вилучення з метою знищення або забою. Виплата фізичним особам вартості живих свиней та/або живої птиці, вилучених з епізоотичного вогнища та зони захисту у разі виникнення чуми (високопатогенного грипу) птиці, здійснюється за рішенням Комісії або місцевих державних надзвичайних протиепізоотичних комісій на підставі заяви та акта вилучення сільськогосподарських тварин з метою їх знищення або забою під час ліквідації особливо небезпечних (карантинних) хвороб. Комісія або місцеві державні надзвичайні протиепізоотичні комісії надсилають рішення про відшкодування майнової шкоди (збитків), акти вилучення сільськогосподарських тварин, списки фізичних осіб для отримання компенсації за тварин та інформацію про середню ринкову вартість 1 кілограма закупівельної живої ваги тварин різних вікових та вагових груп та/або інформацію про середню ринкову вартість 1 голови птиці різних видів, надану відповідним структурним підрозділом облдержадміністрації, що реалізує економічну політику, до територіального органу Держпродспоживслужби.
 
За результатами засідання комісія вирішила затвердити розрахунок та прийняти рішення про відшкодування збитків завданих громадянці внаслідок вилучення та знищення птиці при ліквідації високопатогенного грипу птиці в інфікованій зоні.
 
Протягом червня 2024 року Головним управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській області будуть перераховані кошти по відшкодуванню збитків завданих громадянці внаслідок вилучення та знищення птиці.
 
Владислав Дмитрів наостанок засідання подякував всім спеціалістам Баштанського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Миколаївській області за оперативно вжиті заходи щодо ліквідації та недопущення розповсюдження високопатогенного грипу птиці на території району.

Всі новини →