Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Документальний фільм «Кримські Аскери» про участь кримськотатарського народу в російсько-українській війні

03/06/2024

Досі ми зустрічаємо коментарі та думки, що кримські татари нібито не воюють та просто чекають, коли Крим повернеться в Україну. Команда Кримськотатарського Ресурсного Центру плідно працює для того, щоб назавжди розвінчати цей міф.

Адже з початком окупації Кримського півострова Росією у 2014 році, саме кримські татари зазнали страшних репресій через свою проукраїнську позицію. Затримання, арешти, допити, вбивства – це все випало на долю корінного народу.

Велика кількість кримських татар були вимушені покинути свій дім та виїхати із Криму через свою громадянську позицію. Багато хто із цих людей взяли в руки зброю та пішли боронити нашу країну від російських загарбників: хтось у 2022 році, а хтось ще у далекому 2014 році.

Для того, щоб більше ознайомитися із цією темою Кримськотатарський Ресурсний Центр пропонує переглянути документальний фільм «Кримські Аскери», який розповідає про участь кримськотатарського народу в російсько-українській війні.

Цей фільм уже доступний трьома мовами:

- Українська: https://www.youtube.com/watch?v=zBNT7auUb0U&t=17s

- Англійська: https://www.youtube.com/watch?v=TDO5txTLAyg&t=3s

- Турецька: https://www.youtube.com/watch?v=iZvcFLf1Gj4&t=248s

Памʼятаймо, український та кримськотатарський народи мають не лише спільні кольори на своїх стягах, але й мають одну мету та одне майбутнє – вільна, цілісна та незалежна Україна.

Разом до Перемоги! 

 

Всі новини →