Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Зміни у патронатному вихованні

10/06/2024

30 травня 2024 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 633 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо надання послуги патронату над дитиною». Зміни, спрямовані на розвиток патронату в Україні і підтримку вихователів та помічників.
Серед основних змін:
Патронатний вихователь може працювати або як фізична особа, або як ФОП. ФОПам потрібно мати КВЕДи 97.00 та/або 88.91 та/або 85.59;
Збільшується оплата праці патронатного вихователя. З 1 липня патронатні вихователі отримуватимуть грошове забезпечення на рівні 3 мінімальних зарплат на місяць (3,5 — для ФОПів з урахуванням, що вони самостійно сплачують ЄСВ та єдиний податок).
Запроваджується оплата на час очікування дитини. Період між вибуттям однієї дитини і влаштуванням наступної оплачуватиметься в розмірі однієї мінімальної зарплати.
Робота помічника патронатного вихователя оплачуватиметься. Помічник може бути ФОПом (потрібні ті самі КВЕДи, що і для патронатного вихователя).
 
І це далеко не все. Для отримання більш детальної інформації рекомендуємо перейти за посиланням за посиланням: https://www.kmu.gov.ua/.../pro-vnesennia-zmin-do-deiakykh... або звернутися до служби у справах дітей за місцем проживання.

Всі новини →