Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

П’ять цитат Мирослава Мариновича з подкасту «Простими словами», завдяки яким вам точно захочеться прослухати його інтерв’ю повністю:

17/06/2024

«Коли в таборі були моменти депресії, то вони не стосувалися мого головного вибору. Бо вибір давав відчуття, що я йду правильним шляхом. На тому шляху мені може бути зле, я можу страждати, але це мій шлях»

«Стримуючи свою ненависть, ти не робиш подарунок тому, кого ненавидиш, ти робиш подарунок собі, бо не дозволяєш собі впасти в цю пастку»

«Ми воюємо з ворогом не тому, що ми його ненавидимо, а тому, що ми любимо тих, хто у нас за спиною, тих, кого ми захищаємо».

«Коли ти на фронті, ти не можеш без ненависті, ти її набираєшся. Але потім ти мусиш її позбутися, бо це дуже небезпечно для організму»

«Сьогодні я бачу за молоддю, що свобода них усередині. Бути вільними – це для них природно»

Мирослав Маринович, український дисидент і політв'язень часів СРСР, засновник і голова амністійного руху в Україні, філософ, релігієзнавець, публіцист, радник ректора Українського католицького університету став гостем нового епізоду сезону «Наука стійкості» подкасту «Простими словами» від The Village Україна, що виходить в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» - ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Його життєвий шлях і громадська діяльність стали прикладом стійкості для кількох поколінь українців. У розмові він поділився особистими історіями проходження випробувань у засланні й тим, як йому вдається опановувати ненависть і зберігати гідність у найскладніших життєвих ситуаціях.

Конспект інтерв'ю тут: https://www.village.com.ua/.../351697-prostimy-slovami-4...

Розмову можна прослухати на всіх подкаст-платформах:

- Apple Podcasts - https://apple.co/4c0N1qE

- Google Podcasts - https://bit.ly/45nMdJQ

- SoundCloud - https://bit.ly/4bhlq3v

- Spotify - https://spoti.fi/4c9M4fo

- YouTube - https://www.youtube.com/watch?v=pPE6PZ7JfKY&t=616s

 

Сезон «Наука стійкості» подкасту «Простими словами» виходить у межах ініціативи першої леді Олена Зеленська із впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як?

 

Проєкт реалізовано у співпраці з Координаційним центром КМУ / Mental Health UA за підтримки World Health Organization (WHO)

 

 

Всі новини →