Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Сьогодні офіційно стартує переговорний процес про вступ України до ЄС

25/06/2024

У вівторок, 25 червня, бельгійське головування у Раді ЄС скликає першу Міжурядову конференцію між Україною та ЄС, яка відбудеться в Люксембурзі. Це початок знаменного процесу новітньої історії нашої країни.

Це історичний момент, який свідчить про відданість України курсу на членство в ЄС та виконанню всіх необхідних зобовʼязань на цьому шляху, а також про високу оцінку здійснених кроків з боку Європейського Союзу. В умовах повномасштабної війни Україна рухається швидко і впевнено на шляху до членства.

«Дякую кожному й кожній, хто захищає Україну, нашу державу, наш народ. Дякую команді, яка робить усе, щоб ми стали частиною Європейського Союзу. Нас уже ніколи не збити зі шляху в об’єднану Європу, у наш спільний дім – усіх європейських націй. Дім, який має бути мирним!», - зазначає Президент України Володимир Зеленський.

На першій Міжурядовій конференції українська делегація виступить із заявою, в якій йтиметься про загальний підхід нашої держави до перемовин та основ, на яких здійснюватиметься інтеграція, наближення національного законодавства до відповідного європейського та безпосередньо вступ України до ЄС.

Нагадаємо, що напередодні, 21 червня, ЄС затвердила переговорну рамку з Україною, що визначає формат та порядок ведення переговорів про вступ. Єврокомісія підтвердила виконання Україною всіх додаткових кроків, необхідних для початку переговорів, у своєму усному звіті від 7 червня.

У Єврокомісії відзначили виконані Україною кроки щодо посилення спроможностей антикорупційних органів, а також ухвалення закону про лобізм, що відповідає європейським стандартам, законодавства щодо захисту прав національних меншин.

Так, наші партнери визнають, що Україна продемонструвала безпрецедентну динаміку ухвалення та імплементації ключових реформ в надскладних умовах повномасштабної війни росії проти України.

Україна розпочинає переговори підготовленою. В Уряді вже розроблено ряд рішень рішення що запустять розгалужену внутрішню інфраструктуру для забезпечення ефективного переговорного процесу.

Очікується, що з липня 2024 року без зволікань Єврокомісія розпочне наступний етап скринінгу – двосторонні зустрічі, під час яких Україна представлятиме стан наближення національного законодавства до законодавства ЄС по кожному переговорному розділу.

Завершить етап офіційного скринінгу представлення Європейською Комісією звіту про стан відповідності законодавства України праву ЄС по кожному переговорному розділу.

Офіс Президента України

 

Всі новини →