Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Контроль за питним водопостачанням у Баштанському районі

28/08/2024

Питання забезпечення населення якісною та безпечною питною водою є одним із пріоритетних напрямків діяльності Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області. З метою запобігання негативного впливу питної води негарантованої якості на стан здоров’я населення, виникненню епідемічних ускладнень і осередків інфекційної захворюваності, у зв’язку з ненаданням даних відомчого лабораторного контролю за якістю та безпекою питної  води суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність у сфері питного водопостачання, у серпні поточного року фахівцями Баштанського районного управлінням проведено збір інформації щодо процесів забезпечення якісною питною водою населення ФОП Фастовець В.Г. по населеному пункту смт. Казанка Казанківської ОТГ та КП Вільнозапорізький сільський комунгосп по населеному пункту с.Новополтавка Вільнозапорізької СТГ. 

З метою визначення факторів, що можуть мати шкідливий вплив на здоров’я людини, виявлення причин та умов, що можуть призвести до виникнення та поширення інфекційних хвороб, масових неінфекційних хвороб, проведено відбір зразків води для лабораторного дослідження в Миколаївській регіональній державній лабораторії. Всього досліджено 4 зразки на мікробіологічні показники, із них в 1-му виявлено відхилення від нормативних вимог та 4 зразки на фізико-хімічні показники, із них в 3-х виявлено відхилення від нормативних вимог.

За результатами збору інформації надано пропозиції щодо усунення виявлених порушень ФОП Фастовцю В.Г., директору КП Вільнозапорізький сільський комунгосп, Казанківському селищному голові та Вільнозапорізькому сільському голові.

Робота в даному напрямку триває.

Всі новини →