Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Оксана Янішевська: Ми маємо зробити все для того, щоб оздоровити таку ж кількість дітей, як і в минулому році

18/02/2015

Питання забезпечення функціонування закладів оздоровлення та відпочинку дітей за нових законодавчих умов розглянули сьогодні під час слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму. В обговоренні взяли участь і заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська та заступник голови обласної ради Олександр Смирнов.

«У зв’язку зі внесеними змінами до Бюджетного кодексу, Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності не виділятиме коштів на  оздоровлення дітей. Це та ж сама ситуація, що і з ДЮСШ, коли фінансування цих закладів передано до місцевих бюджетів. Наша область передбачила кошти, але цих їх не достатньо. Тож перед нами стоїть завдання зробити все для того, щоб оздоровити таку ж кількість дітей, як і в минулому році. І хоча до літнього періоду ще декілька місяців, ми вже сьогодні шукаємо потрібні кошти», – повідомила Оксана Янішевська.

За її словами, під час комітетських слухань було надано ряд рекомендацій, серед яких і зниження податку на землю для закладів, які займаються оздоровленням дітей. Вона висловила сподівання, що будуть враховані всі пропозиції від областей, та будуть знайдені шляхи для вирішення цієї ситуації.

Оксана Янішевська розповіла, що в Миколаївській області 2014 року видатки на організацію оздоровлення та відпочинку дітей становили 29 млн. 902 тис. 779 грн., з них в розрізі бюджетів: кошти державного бюджету – 390 тис. грн., кошти обласного бюджету – 10 млн. 086 тис. 427 грн., кошти районних міських бюджетів – 6 млн. 285 тис. 500 грн., кошти Фонду соцстраху - 9 млн. 467 тисячі грн.; залучені (позабюджетні) кошти – 3 млн. 673 тис. 852 грн.

За рахунок усіх джерел послугами оздоровлення та відпочинку охоплено 63,4 тисячі дітей шкільного віку, або 58,6% від загальної кількості дітей шкільного віку. У першочерговому порядку послугами оздоровлення та відпочинку забезпечувались діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Із загальної кількості дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, оздоровленням та відпочинком охоплено: 1659 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 4023 – дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, 489 – дітей-інвалідів.

Також було охоплено послугами оздоровлення та відпочинку: 1930 – діти, які перебувають на диспансерному обліку; 2730 – талановиті та обдаровані діти;  2219 – діти агропромислового комплексу та соціальної сфери села.

За рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності послугами оздоровлено 3919 дітей.

За рахунок благодійних коштів в рамках реалізації Угоди про соціальне партнерства оздоровлено 157 дітей, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Окрім того, за рахунок благодійних коштів у серпні 2014 року оздоровлено 72 дитини, які протерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи. Також минулого літа було оздоровлено більше 830 дітей з сімей переселенців зі сходу країни та АР Крим.

 

Фотографії надані Інформаційним управління Апарату Верховної Ради України 

Всі новини →