Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Оксана Янішевська: Революція Гідності не завершилась і наша боротьба триває

22/02/2015

Більше тисячі миколаївців, серед яких представники обласної і міської влади, народні депутати, лідери політичних та громадських організацій, волонтери і військовослужбовців, студенти та люди похилого віку, вийшли сьогодні, 22 лютого, на Марш миру та гідності. Розпочався захід з мітингу на Миколаївському Євромайдані.

«Небесна сотня – Герої новітньої української історії. Так само, як і українські воїни, які виборюють нашу свободу і захищають нашу Україну сьогодні. Їх імена назавжди вписані в наші серця та в нашу пам'ять. Вічна пам'ять Героям! Так сталося, що в історії України завжди був вибір у людей – чи покоритися, стати рабами, чи бути незломленими і боротися за свою свободу та незалежність. В листопаді 2013 року український народ, мільйони українців зробили свій вибір – розпочали Революцію Гідності. В кожному куточку України, в кожному місті – розгорнувся Євромайдан. Євромайдан став символом нашої боротьби та свободи. Миколаїв не залишився осторонь. І 94 холодних дні на миколаївському Євромайдані пліч-о-пліч стояли активісти, городяни, небайдужі  – боролися за свою свободу і незалежність. Революція Гідності не завершилась, і наша боротьба триває», – зазначила заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська, звертаючись до всіх учасників мітингу.

«Сьогодні хотілося б відмітити та згадати лідерів та найактивніших учасників миколаївського Євромайдану. Це – і голос нашого Євромайдану Тарас Кремінь, тендітна Євгенія Матейчук, безстрашний Демид Губський, Олександр Янцен, Руслан Пересунько, невгамовний Юрій Діденко, заощадливий Станіслав Мартиросов, Вадим Меріков, Ігор Бриченко, Олександр Жолобецький, кожен з вас, хто і сьогодні прийшов на Євромайдан і на Марш миру», – сказала вона.

Тож, найактивніших учасників миколаївського Майдану відзначили подяками облдержадміністрації. Традиційно мітинг завершили виконанням Гімну України.

Після чого активісти пройшли ходою до вулиці Садової, де біля пам’ятник Героям Небесної Сотні митрополит Миколаївський і Богоявленський Володимир відслужив молебень за Україну та в пам’ять про всіх Героїв, які загинули, захищаючи рідну країну.

По завершенню миколаївці та керівники області і міста поклали до підніжжя пам’ятника лампадки та квіти.

Фотоальбом "Марш миру та гідності" 

Всі новини →