Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Вадим Меріков: Неприпустимо, щоб компанії, які надають транспортні послуги городянам, не вийшли на маршрути і створили колапс

03/03/2015

Голова облдержадміністрації Вадим Меріков вважає неприпустимою ситуацію, коли компанії, що надають транспортні послуги городянам, не виходять на маршрути і створюють колапс в місті.

«Насамперед, підприємства-перевізники порушили ряд норм законодавства про місцеве самоврядування, умови укладених договорів про перевезення. Зазначу, що так страйки не проводяться. Як мінімум, компанії-перевізники мали завчасно повідомити про те, що вони не виходять на маршрути. Виконком в особі міського голови має повне право анулювати договори з цими компаніями. Вина лежить і на працівниках міського управління транспорту, які вчасно не відреагували на звернення представників підприємств-перевізників щодо перегляду тарифів. Адже дійсно, 60% від ціни проїзду – це витрати на паливо, вартість якого зросла в два рази. Все це призвело до того, що тисячі людей не змогли вранці вчасно дістатися на роботу, в медичні та навчальні заклади», – зазначив Вадим Меріков.

«Я неодноразово, протягом 7 місяців, рекомендував і мерові, і міській раді створити транспортне комунальне підприємство, яке не тільки б регулювало ситуацію у сфері перевезень, але й змогло б запобігти такому транспортному колапсу».

Вадим Меріков впевнений, що таксисти, які скористалися ситуацією і підвищили тарифи на проїзди, займаються «мародерством».

Тому, вже сьогодні, будуть направлені відповідні звернення в прокуратуру області, з проханням дати адекватну оцінку діям компаній.

Зараз в екстреному режимі в облдержадміністрації проводиться нарада з міським головою з даної проблеми.

Всі новини →