Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

В Одесі урядові експерти обговорили особливості бюджетної та податкової децентралізації

12/03/2015

Вчора, 11 березня, в Одесі пройшов другий «круглий стіл» з особливостей бюджетної та податкової децентралізації. Захід організовано Мінрегіоном спільно з Міністерством фінансів, Державною фіскальною службою, Мініосвіти та Міністерством охорони здоров’я за участю керівництва обласних, районних, міських, сільських, селищних рад, управлінь фінансів, територіальних органів ДФС за сприяння міжнародних проектів та програм. 

На думку профільних урядових експертів, розширення повноважень та бюджетна самостійність, яку отримали місцеві органи влади з новим бюджетним законодавством, вимагає від місцевого самоврядування активної позиції щодо розширення джерел наповнення своїх бюджетів. Наразі, вони отримують необхідну інформацію, роз’яснення і, водночас, допомагають центральним органам виконавчої влади скласти реальну картину потреб на місцях, зробити об’єктивні висновки і, за результатами першого півріччя цього року внести відповідні коригування у процесі децентралізації бюджетних відносин.

Експерти ще раз нагадали, що завдяки запровадженню нової моделі фінансового забезпечення місцеві бюджети в цьому році отримають додатковий ресурс в сумі більше 22 млрд. грн., а загалом протягом року до місцевих бюджетів надійде більше 40 млрд. грн.

Делегатами від Миколаївської області були представники департаменту фінансів та департаменту економічного розвитку торгівлі та туризму облдержадміністрації, які також взяли активну участь в обговоренні проблемного питання.

За словами заступника директора департаменту фінансів облдержадміністрації Світлани Кричевської, організація таких заходів на регіональному рівні є вкрай важливою. Основні питання, які цікавили учасників «круглого столу», це - і поетапність проходження децентралізації, і зміст повноважень місцевих органів влади, і концепції реформування адміністративно-територіального устрою, зміни до законодавства про місцеві вибори. Представники Мінрегіону, відповідаючи на питання, пообіцяли найближчим часом розробити дієву методику проходження децентралізації, та надати її для ознайомлення і практичних рекомендації.

«Загалом, враження від проведеного заходу позитивне. Ми винесли для себе багато актуальних та потрібних питань, які надалі сприятимуть продуктивній роботі», –  зазначила Світлана Кричевська.

Всі новини →