Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Вадим Меріков: З обласного бюджету планується виділити 576 тис. грн. на реабілітацію військовослужбовців – учасників АТО

12/03/2015

З обласного бюджету планується виділити 576 тисяч гривень, які будуть спрямовані на реабілітацію військовослужбовців – учасників бойових дій в зоні проведення АТО. Про це розповів голова облдержадміністрації Вадим Меріков в інтерв’ю газеті «Рідне Прибужжя».

Він зазначив, що ці кошти будуть спрямовані на придбання медичного обладнання для обласного госпіталю інвалідів війни, в якому створено Центр реабілітації військовослужбовців.

Голова облдержадміністрації розповів і про низку важливих питань, які планується розглянути на черговій сесії обласної ради. Насамперед, планується виділити 9,2 мільйонів гривень для погашення кредиторської заборгованості за придбане медичне обладнання та автотранспорт.

«Ще в 2012 році медичне обладнання було поставлено в наші лікувальні заклади, але з постачальниками так і не розрахувалися. Нам вдалося знайти кошти, і ми зможемо погасити цю заборгованість», – розповів Вадим Меріков.

В рамках перерозподілу коштів 700 тисяч гривень планується виділити обласній дитячій лікарні, що дасть можливість придбати лікувальне харчування для дітей, хворих на фенілкетонурію.

594 тисячі гривень субвенції будуть спрямовані на погашення заборгованості за минулий рік, за часткове відшкодування вартості лікарських засобів для хворих на гіпертонію.

«Не менш важливе і питання фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл, засновниками яких є фізкультурно-спортивні товариства. Згідно з внесеними змінами до державного бюджету, наша область отримає 3,4 мільйона гривень субвенції для їх фінансування, – зазначив він.

Всі новини →