Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Оксана Янішевська: Культура – головна зброя сьогоднішнього часу

17/03/2015

Про це вона заявила  сьогодні під час особистого прийому громадян, під час якого надійшло звернення щодо вирішення питання орнанізації ткацької майстерні в Центрі відродження народних ремесел.

Із заявою звернулася працівник організації Ліана Лістунова, яка повідомила про те, що обласне управління культури вже багато років ігнорує існування їх ткацької майстерні, яка була створена в Миколаєві ще в 1991 році. Всі звернення та заяви, які були надіслані до управління культури, так і залишилися без відповіді.

Працівникам організації вдалося власними силами забезпечити приміщення для майстерні, але наразі більшість проблем заключається саме у відсутності фінансування та інформаційній та організаційній підтримці відповідного управління.

Сьогодні народні ремесла – в номінації збереження культурної спадщини ЮНЕСКО. Але беручи до увагу таку байдужість громади, у майстрів зникає мотивація до творчості.

У майстерні є багато планів на майбутнє. Планується відродити ткацький промисел в селі Лиса Гора на Первомайщині – ткання килимів і рушників. Відродження лисогірського рушника – аналога якого немає в Україні, має велике значення для розвитку культури сьогодення, для патріотичного виховання молоді і для шанування історичних культурних здобутків предків.

Також планується влаштувати фестиваль ремесел на День міста чи День незалежності України для популяризації народного ремесла серед миколаївців.

Оксана Янішевська подякувала за звернення та надала ряд доручень управлінню культури облдержадміністрації щодо змін у підходах до роботи, і попросила приділяти більше уваги аматорським студіям та колективам.

«Ми маємо таких видатних народних талантів, такі вагомі культурні надбання і ми зобов’язані пропагувати це серед населення. Наразі є всі шанси для розвитку туристичної галузі шляхом популяризування народних ремесл, повертаючи людей в патріотичне виховання», - зазначила вона.

Оксана Янішевська акцентувала увагу на великій кількості скарг жителів Миколаєва на роботу закладів м.Миколаєва Так і сьогодні, під час особистого прийому, декілька людей звернулися зі скаргами на міське управління охорони здоров’я щодо питань забезпечення пільговими ліками громадянки-інваліда 2 групи та стосовно відмови у наданні відомостей щодо можливих неправомірних дій працівників Миколаївського пологового будинку №3, які призвели до смерті дитини заявниці.

Всі новини →