Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Вадим Меріков: Спільними зусиллями в Миколаєві може бути створено Центр оперативного реагування

09/04/2015

Таку думку голова облдержадміністрації Вадим Меріков висловив під час наради з правоохоронними органами та представниками органів місцевого самоврядування 8 квітня.

Заступник начальника УМВС України в Миколаївській області – начальник міліції громадської безпеки Валерій Коба впевнений, що для забезпечення безпеки недостатньо тільки впровадження відеоспостереження. «Це дуже делікатний процес: відеоспостереження, відмітка GPS-навігації для всіх об'єктів, які входять в систему єдиної дислокації, всіх пересувних патрулів, автопатрулів. Все це – єдиний центр, який зараз будується на базі колишнього приймальника-розподільника по вулиці Володарського. Саме там буде сконцентрований «мозок» всієї системи».

У свою чергу, в. о. начальника Миколаївського міського управління міліції Артур Гаспаров зазначив, що чергова частина міського управління міліції морально застаріла, і працює в перевантаженому режимі. За його словами, на «102» щодоби надходить від 300 до 400 дзвінків від миколаївців. З них 90-100 – дійсно містять інформацію про кримінальні правопорушення. Але збільшити кількість операторів неможливо через брак площі. Саме тому було прийнято рішення створити Центр оперативного реагування міліції або Центр управління нарядами міліції. У такому єдиному центрі для оптимізації роботи планується розмістити штаб та оперативні підрозділи міського управління міліції. Створення такого Центру дасть можливість оперативно реагувати на правопорушення, збільшить кількість розкритих злочинів «по гарячих слідах». Так, сьогодні оповіщення всіх служб про факт грабежу займає від 30 до 40 хвилин, в результаті створення Центру цей час скоротиться до 10 хвилин. Наразі головне завдання – вирішити питання з фінансуванням. Зараз в будівлі проводиться ремонт, так як всі приміщення знаходяться в незадовільному стані. «Але для того, щоб привести будівлю у відповідний стан, необхідно багато коштів – починаючи від перекриття даху і закінчуючи розведенням інтернет-проводки. Обсяг роботи дуже великий», – розповів Артур Гаспаров.

Вадим Меріков поцікавився, скільки коштів необхідно для завершення реалізації даного об'єкта.

За словами Валерія Коби, на всю будівлю потрібно близько 5-5,5 млн.грн. Окрім реконструкції мереж, запущена нова котельня, встановлені вікна на першому поверсі, решітки та металеві двері, закуплено обладнання та будівельні матеріали. «Підготовчі роботи завершені, залишилися тільки оздоблювальні, а також треба придбати меблі і частково обладнання», – зазначив Валерій Коба.

«Ми повинні в найкоротші терміни спільно з облдержадміністрацією, з виконкомом міської ради, із залученням представників бізнесу реалізувати проект. Я прошу надати всю необхідну інформацію цього тижня», – сказав Вадим Меріков.

Всі новини →