Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

73 сім’ям загиблих миколаївських військовослужбовців надали матеріальну благодійну допомогу

17/04/2015

«87 Героїв-військовослужбовців загинули у зоні проведення АТО. На даний час за рахунок благодійників 73 сім’ям загиблих військовослужбовців виплачено матеріальну допомогу в розмірі по 50 тисяч гривень», – розповіла заступник голови Оксана Янішевська під час всеукраїнської селекторної наради.  

Вона зазначила, що розпорядженням голови облдержадміністрації визначені  заходи щодо допомоги, реабілітації та адаптації демобілізованих військовослужбовців-учасників АТО в Миколаївській області. В області розроблено «Довідник демобілізованого учасника антитерористичної операції», де зібрано інформацію про пільги та соціальні гарантії, телефони установ соціального захисту, медичних закладів, центрів зайнятості,  телефони «гарячих ліній» для вищезазначеної категорії.

«Вчора відбулася сесія обласної ради, на якій були прийняті рішення та внесені зміни до Програми «Турбота», завдяки чому виділено 2,5 мільйони гривень на оздоровлення поранених демобілізованих військовослужбовців. Таких військових сьогодні –  470, з них: 28 мають статус інвалідів, 4 військовослужбовця потребували протезування. Двом з них вже здійснено протезування, одному – в Німеччині. Двом оформлені пакету документів та видано направлення, зараз очікуємо на їх протезування», – проінформувала  Оксана Янішевська.

Головуючий на селекторній нараді Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк акцентував увагу на важливості проведення зустрічей школярів з демобілізованими військовослужбовцями у навчальних закладах. 

Всі новини →