Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

26 квітня – День Чорнобильської трагедії

26/04/2015

Сьогодні ми відзначаємо 29-ті роковини катастрофи, яка розділила вимір часу на до і після. 

Кожного року годинник пам’яті відбиває в наших серцях спогад про ту страшну аварію. Ми повинні згадати перших героїв – пожежників, життя яких обірвалося в полум’ї зруйнованого реактора. Тих людей, хто ціною власного життя та здоров’я подарували Україні та всій Європі безпеку та попередили поширення радіації. Вони, не вбачаючи страху, врятували світ від екологічної катастрофи та смертельної загрози. Схиляємо голови перед їхньою мужністю, силою духу та відвагою. Вічна їм пам’ять. 

Рана Чорнобиля болітиме в наших серцях ще багато років. Проблемні наслідки того жахливого дня і досі відображаються на багатьох сферах життя суспільства. Вирішити їх можна, лише об’єднавши зусилля влади, науки, громадських організацій «чорнобильців» та всього суспільства, залучивши допомогу міжнародної спільноти. Безпека кожного українця для держави має бути понад усе. 

Ця сумна дата повинна стати Днем пам’яті, любові і єдності українського народу.

Вадим Меріков

Всі новини →