Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Оксана Янішевська: Війна – це страшна трагедія, що назавжди залишиться болем у серцях нашого народу

05/05/2015

Днями, заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська відвідала ветерана війни Шарафанова Миколу Григоровича.

Микола Григорович майже 20 років був редактором обласної газети «Южная правда», а з 1993 р. по 2000 р. займав посаду першого заступника голови ради Миколаївської обласної організації ветеранів. Він – захисник Вітчизни, який на своїх плечах виніс весь тягар війни та за свої подвиги був нагороджений багатьма орденами та медалями, серед них - два ордени Червоної Зірки, Орден Вітчизняної війни, Орден Трудового Червоного Прапору, Орден «Знак Пошани» та медалі «За бойові заслуги»,  «За взяття Кенігсберга» та «За перемогу в Великій Вітчизняній війні».

Оксана Янішевська з глибокою повагою побажала ветерану міцного здоров’я, бадьорості духу,  родинного затишку та благополуччя: «Війна – це страшна трагедія, що назавжди залишиться болем у серцях нашого народу. Ми ніколи не забудемо, як Ви боролися за нашу свободу від нацистських загарбників і низько схиляємо голову перед Вами, перед Вашою мужністю та відвагою. Бажаю Вам і Вашій родині міцного здоров’я та мирного неба над головою, щоб Ви більше ніколи не чули відлуння війни, а в Вашій оселі звучав сміх та радість».

Микола Григорович подякував керівництву області за матеріальну допомогу ветеранам напередодні Дня Перемоги.

Нагадаємо, що за ініціативи голови облдержадміністрації Вадима Мерікова та за підтримки депутатів обласної ради, в рамках виконання заходів Комплексної програми соціального захисту населення «Турбота», за рахунок коштів обласного бюджету передбачено надання одноразової допомоги учасникам бойових дій у роки Другої світової війни та у роки війни з Японією до річниці Перемоги у Другій світовій війні та річниці визволення України від фашистських загарбників та щомісячної допомоги визволителям Миколаївської області. У 2015 році, на ці цілі в обласному бюджеті передбачено 1 млн. 137 тис. грн.

За станом на 30 квітня допомогу з коштів обласного бюджету отримали 994 особи на суму 994  тис. грн. Виплата проведена  на 100%. В місцевих бюджетах районів та міст області додатково передбачено 927,2 тис. грн., виплачено 927,2 тис.грн., допомогу отримали 1024 особи. Додатково з бюджетів м. Вознесенська, м. Первомайська, Миколаївського та Єланецького районів виділено кошти для надання одноразової матеріальної допомоги 31 члену сімей загиблих (померлих) військовослужбовців та іншим категоріям ветеранів війни на загальну суму 20,1 тис. грн.

Крім того, заступник голови облдержадміністрації додала, що такі візити до ветеранів, інвалідів війни повинні стати традиційними не тільки у передсвяткові та святкові дні, а й впродовж всього року:

«Важливо привчати молоде покоління до поваги та шанобливого ставлення до наших ветеранів. Кожен з них, пройшов тернистий шлях і заслуговує на увагу та допомогу не тільки в такі свята, а кожного дня».

Всі новини →