Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

06/05/2015

Влада Миколаївської області вкрай зацікавлена у розміщенні в обласному центрі Донецького Національного Медичного університету імені Горького, та зробить все можливе для сприяння переїзду у випадку, якщо керівництво вузу вибере саме Миколаїв. Про це йшла мова під час зустрічі голови обласної ради Володимира Лусти із делегацією університету на чолі з ректором Юрієм Думанським.

Попередньо розглядаються кілька варіантів облаштування університету у Миколаєві. Одним з них може стати інтеграція із Чорноморським Державним університетом імені Петра Могили. Його ректор Леонід Клименко, якій також прийняв участь у бесіді, підтвердив готовність активно підтримати цей процес.

Володимир Луста відзначив, що Миколаїв робив декілька спроб налагодити медичну освіту, і зараз з'являється реальна можливість це зробити. Тим більше,  що область набуває досвіду з інтеграції вузів. Останній приклад – випуск 35-и магістрантів Луганського державного університету внутрішніх справ.

Донецький Національний медичний університет імені Горького – один із провідних медичних вузів країни.  На семи факультетах: трьох медичних, міжнародному, стоматологічному, фармацевтичному, післядипломної освіти навчається майже 6000 студентів, 1500 – лікарів-інтернів, щорічно підвищують кваліфікацію понад 8500 лікарів-курсантів. Функціонують магістратура, клінічна ординатура, аспірантура, докторантура.

Навчальний процес на 79 кафедрах університету забезпечують понад 1100 викладачі, з них більше 200 – докторів наук і професорів та понад 600 – кандидатів наук і доцентів. Серед викладачів університету – 2 Героя України, 3 академіки НАМН України, 6 членів-кореспондентів НАМН України, 19 Заслужених діячів науки і техніки України, 3 Заслужених працівника вищої школи і народної освіти України, 12 Заслужених лікарів України, 13 лауреатів Державної премії України в галузі науки і техніки.

Війна, окупація Донецька і частині Донецької області в 2014 р перервала поступальний розвиток університету. 1.09.2014 р університет вимушено призупинив свою роботу. Другий раз за всю свою історію (перший раз в 1941 р) університет був змушений покинути рідний Донецьк і тимчасово переїхати до Краматорська.

Всі новини →