Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

О. Янішевська ветеранам: Сьогодні за вашим прикладом, наші воїни – ваші сини та онуки – боронять свободу і незалежність України

08/05/2015

 Сьогодні, 8 травня, з нагоди Дня пам’яті і примирення відбувся мітинг-концерт та покладання квітів до меморіального комплексу в селі Ковалівка Миколаївського району.

 «Сьогодні, в День пам’яті та примирення, ми згадуємо тих, хто поклав своє життя заради мирної долі нашої країни. Мільйони людей загинули у Другій світовій війні, і в Україні немає жодної родини, жодної оселі, і жодної домівки, якої б не торкнулася війна і якої не торкнулося б горе. В цей пам’ятний день ми відвідуємо пам’ятні знаки, обеліски, меморіальні дошки, щоб вшанувати пам'ять тих, хто поклав своє життя заради миру в Україні. Пам’ятаємо і перемагаємо», – зазначила заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська.

Звертаючись до ветеранів, вона подякувала їм за той приклад мужності та любові до Батьківщини, який вони подали для наших сьогоднішніх воїнів: «Низький уклін нашим захисникам. Вони показали приклад любові і поваги до своєї землі і до своєї Батьківщини. І сьогодні за вашим прикладом наші воїни – ваші сини та онуки – боронять свободу і незалежність України в зоні АТО. Вони так само захищають рідну землю, рідні домівки, рідну Батьківщину. Шановні ветерани, напередодні дня перемоги дозвольте побажати вам міцного здоров’я, довголіття і нехай всі негаразди обходять вас стороною».

Учасник АТО лейтенант 79-ї окремої аеромобільної бригади Олександр Дашинський також подякував ветеранам за подвиг, який вони здійснили для Батьківщини:«Ця війна – це урок для кожного, хто хоче брязкати зброєю і зазіхати на землі інших держав, не зважаючи на волю тих, хто на них проживає. Вічна пам’ять загиблим, слава і шана живим. Ваш подвиг безцінний. Ви боролися і перемогли в боротьбі за свою землю. Ми так само боремось і так само переможемо в боротьбі за нашу країну. Слава Україні!».

Всі  присутні мали змогу покласти квіти та вінки до меморіального комплексу та до пам’ятника на воді, який був встановлений на честь форсування річки Південний Буг.

Всі новини →