Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Вадим Меріков вимагає від голів районів особисто вирішувати соціальні питання демобілізованих та сімей військовослужбовців

04/06/2015

 Про це голова облдержадміністрації заявив під час засідання колегії. За словами Вадима Мерікова, за результатами проведеного віялового обдзвону демобілізованих, багато з них на особистому контакті з керівниками районів, але при цьому були й негативні випадки.

«Це ті люди, які захищають не тільки схід і кордони нашої держави, а й наш регіон. Я вимагаю від кожного з вас особисто займатися і вирішувати питання соціального захисту демобілізованих та сімей військовослужбовців. Є приклади керівників райдержадміністрацій, які дійсно працюють в цьому напрямку. Я вдячний керівникам Миколаївського, Новоодеського, Жовтневого, Снігурівського, Очаківського районів, які особисто спілкуються, відвідують сім'ї демобілізованих, загиблих. Так має бути в кожному районі, місті, селі та селищі. На жаль, не всі демобілізовані проінформовані про свої права на пільги, не знають, до кого звернутися. І це робота не тільки воєнкомів – але і безпосередньо кожного з вас! І не треба перекладати відповідальність на соціальних працівників, активістів, волонтерів. Я кожен день починаю і закінчую свій робочий день із зустрічей з волонтерами та військовими. І вимагаю і від вас такого ж ставлення до Героїв та їх сімей », – сказав він.

Вадим Меріков зазначив, що такі віялові обдзвони демобілізованих, сімей загиблих військовослужбовців, перевірки роботи «гарячих ліній» проводитимуться регулярно, для того, щоб бачити реальну картину стану справ.

На сьогоднішній день в Миколаївську область повернулося понад 2500 демобілізованих.

За словами директора департаменту соціального захисту населення Ольги Сивопляс, 49 дітей загиблих учасників антитерористичної операції отримали одноразову матеріальну допомогу. Крім того, 76 сімей загиблих отримали матеріальну допомогу в розмірі по 50 тис. грн.

В районні управління соціального захисту населення звернулося 682 учасника антитерористичної операції для отримання пільг. Звільнено від оплати за послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій 473 учасника АТО і члени їх сімей. Виплачено матеріальну допомогу на оплату житлово-комунальних послуг 209 учасникам АТО.

За словами начальника управління охорони здоров'я Маргарити Капусти, медичну допомогу отримали 5519 осіб, з них: стаціонарну допомогу – 1911, амбулаторну допомогу – 3608, у тому числі психологічну допомогу отримали 412 військовослужбовців. В обласному госпіталі ветеранів війни отримали медичну допомогу 34 людини, в психіатричній лікарні №1 психологічну допомогу – 115 осіб. Фізичну реабілітацію пройшли 24 учасники АТО на базі лікарні відновного лікування.

Всі новини →