Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Вадим Меріков на командно-штабних навчаннях: Наше завдання - бути готовими обороняти свою країну і захищати свій народ

08/06/2015

Сьогодні, 8 червня, голова облдержадміністрації Вадим Меріков відкрив командно-штабні навчання.

«Ми в черговий раз показали силу духу і злагодженості українського народу. За кілька днів до лав 11-го стрілецького батальйону вступили 500 жителів Миколаївської області. Сьогодні Україна бореться за незалежність і свободу, в цій боротьбі нас підтримує весь світ. Президент і Уряд роблять все, щоб врегулювати військовий конфлікт мирним шляхом. Ми мирна і вільна нація, і за нами правда! Воїни! Патріоти! Командно-штабні навчання нададуть досвід у військовій підготовці, постановці військових завдань з територіальної оборони. Наше завдання - бути готовими обороняти свою країну і захищати свій народ. Слава Збройним Силам! Слава Україні!», - привітав військових Вадим Меріков.

За словами заступника військового комісара Миколаївській області Віктора Мамчура, командно-штабні навчання проходять в 18 областях України. 200 військових вже сьогодні проходять бойове злагодження на полігоні Широкий Лан. Як розповів Віктор Мамчур, по всій області формується бойовий резерв військовослужбовців, а це майже 20 тисяч осіб. Всі вони пройдуть вишкіл, а в разі надзвичайної ситуації зможуть стати на захист регіону. За його словами, забезпечення і боєприпаси для цих військовослужбовців вже надійшли.

Спілкуючись з журналістами, Вадим Меріков зазначив: «90 відсотків мобілізованих в рамках навчань - добровольці, це ті люди, які сьогодні готові захищати територію України і Миколаївську область, я вдячний їм за це. Такі навчання важливі для територіальної оборони та для того, щоб жителі області розуміли і знали, що вони знаходяться в безпеці і захищені».

Як розповіли добровольці з позивними «Борода», «Магнат», «Гора», «Дред», вони вже не в перший раз беруть участь у навчаннях і тренуваннях. Так, на минулих зборах вони проходили тренування з іноземними інструкторами, в цих командно-штабних навчаннях інструктаж проводитимуть українські військові, які мають досвід ведення військових дій у зоні АТО.

За словами командира 11-го стрілецького батальйону Миколи Тросіненка, в батальйоні 70% військовослужбовців - молоді патріоти від 20 років, багато з них пройшли бойові дії в АТО, 30% - люди середніх років. Відзначимо, що серед військовослужбовців - 5 дівчат, які нарівні з чоловіками проходять військову підготовку. За його словами, деякі військовослужбовці вже висловили бажання на контрактній основі вступити до лав української армії і захищати Україну на сході країни. За його словами, подібні практичні навчання проходитимуть в області регулярно.

Всі новини →