Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Вадим Меріков зустрівся з громадою Морського та оглянув недобудовану амбулаторію у Рибаківці

23/06/2015

Життєво важливі питання: медичного обслуговування, транспортного сполучення та доступу до моря підняли жителі села Морське перед головою облдержадміністрації Вадимом Меріковим.

Представники громади зазначали, що останній раз представників сільської влади вони бачили 3 роки тому. Вони констатували, що залишились зі своїми проблемами один на один.

Так, мешканці – люди похилого віку розповіли, що не можуть швидко та безперешкодно дістатися до пляжу. Адже підприємець, побудувавши базу відпочинку, перекрив доступ до моря. Вадим Меріков разом з мешканцями пройшли стежкою до моря, де дійсно зіткнулися з парканом. Нажаль, сільський голова розводив руками, розповідаючи, що це проблема не одного року. Після чого «ревізори» повернулися через територію бази відпочинку, ще раз переконавшись, що цей шлях набагато коротший. Вадим Меріков пообіцяв розібратися в цьому питанні та залучити до його вирішення представників правоохоронних органів. «Дорога загального користування апріорі не може бути викуплена та передана у приватну власність. Наші юристи займуться цим питанням. Впевнений, що там були правопорушення, правоохоронними органами та прокуратурою буде проведено відповідне розслідування».

Розповіли жителі Морського і про те, що важко діставатися до районного та обласного центру, просили сприяти у відновленні транспортного сполучення.  Вадим Меріков доручив представникам сільської та районної влади відпрацювати це питання, та у найкоротші терміни проінформувати.

Не меншою проблемою є  відсутність медпункту у селі. Сьогодні люди похилого віку вимушені до лікаря їхати до району чи іншого села. Вадим Меріков доручив голові Березанської РДА Володимиру Трибусі та Коблевському сільському голові Володимиру Паничу впродовж місяця вирішити цю проблему. Вадим Меріков зазначив, що можливим варіантом її вирішення може бути обслуговування жителів Морського в сільській амбулаторії, яка незабаром відкриється у Рибаківці. Лікар міг би приймати людей 1-2 рази на тиждень.

Вадим Меріков разом зі своїм заступником Оксаною Янішевською та Рибаківським сільським головою Віктором Бізіковим ознайомились з ходом будівельних робіт у цій амбулаторії.

За словами Віктора Бізікова, на будівництво закладу з різних бюджетів виділено 6,7 мільйонів гривень, залишилось придбати медичне обладнання. За старими цінами для цього потрібно було 600 тисяч гривень, на жаль, на сьогоднішній день важко визначити остаточну суму необхідних для цього коштів.

Вадим Меріков зазначив, що поставить це питання перед депутатами, щоб докласти зусилля та завершити цей соціальний проект.

«Це чудовий соціальний об’єкт, який міг би обслуговувати мешканців як Лугового, Рибаківки, так і Морського. В стислі строки амбулаторію необхідно ввести в експлуатацію, тому я буду звертатися до депутатів обласної ради».

В новій амбулаторії передбачено не тільки кабінети, аптеки та маніпуляційні, а й кімнату для чергування швидкої допомоги та 3 невеличкі квартири для лікарів. За попередніми даними в лікарні зможуть працювати сімейний доктор, терапевт, стоматолог, педіатр, дитяча медсестра,  а також фахівець з УЗД та лікар-мамолог. 

Всі новини →