Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Вадим Меріков вимагає від правоохоронних структур результатів боротьби з особами, що ухиляються від призову

15/07/2015

 Сьогодні під час засідання Ради оборони голова облдержадміністрації Вадим Меріков доручив  військовому комісару області та представникам правоохоронних органів вирішити питання «ухильників» від мобілізації.

Керівник області розповів, що жителі області піднімають питання про мобілізацію фахівців і професіоналів, при цьому багато представників місцевої «еліти» - депутати, підприємці, чиновники продовжують ухилятися від мобілізації і не готові виконувати свій громадянський обов'язок.

«За якими критеріями у нас когось мобілізують, а когось ні? Я неодноразово піднімав це питання про «ухильників-мажорів» і перед військовим комісаром, і перед представниками правоохоронних органів. Я хочу бачити результат. У нас немає сьогодні жодного депутата, крім добровольців, які були покликані і служать в зоні бойових дій».

Вадим Меріков доручив військовому комісару і начальнику УМВС в Миколаївській області на наступному тижні відзвітувати про виконану роботу.

«Я хочу бачити реальну картину щодо оповіщення, розуміти, чим у нас займається розшук і чому ми не можемо знайти людей», - заявив глава адміністрації.

У свою чергу, начальник УМВС в Миколаївській області Віталій Гончаров розповів, що з початку 2015 за фактами ухилення від мобілізації внесено в облік 274 справи, по 179ти з них відкриті кримінальні виробництва за статтею 336 Кримінального Кодексу. З них 124 виробництва - закрито через неякісну підготовку матеріалів.

Військовий комісар Миколаївській області Олександр Іванов розповів, що на сьогоднішній день в області мобілізовано близько 11 тисяч осіб, а це 4 показник рейтингу мобілізації по всій Україні.

Лідерами з проведення мобілізації є Веселинівський, Первомайський та Врадіївський райони, а також Ленінський район міста Миколаєва. Крім того, за його словами, Жовтневий район значно покращив свої показники. До гірших за показниками мобілізації можна віднести Снігурівський, Новоодеський, Кривоозерський, Березанський та Новобузький райони.

Всі новини →