Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Вадим Меріков відзначив Героїв нашого часу – військовослужбовців-учасників АТО

13/08/2015

Сьогодні, 13 серпня, голова облдержадміністрації Вадим Меріков від всієї миколаївської громади низько вклонився Героям, захисникам, воїнам. Тим, хто, забуваючи про страх і біль, незалежно від віку та професії, встали на боротьбу з ворогом. Раз за разом вони підіймалися в бій за Україну, за свою родину, за мир.

«Ви наші Герої, які ціною свого життя захищали цілісність і незалежність України. Ви показуєте приклад справжнього патріотизму та заслуговуєте більше, ніж ці нагороди. Дякую вам і низький уклін. Кожен з нас знає, що ви зробили заради миру і майбутнього України, – сказав Вадим Меріков. – Я знаю, скільки було проблем в 2014 року, коли наша армія була не готова захищати Україну. Сьогодні ми стали набагато сильніше, ми змогли мобілізувати суспільство. Президент України Петро Порошенко дипломатичним мирним шляхом робить все, для того, щоб закінчилися всі події на сході».

Керівник області вручив нагрудні Знаки «Учасник АТО» нашим героям.

Олександру Брендулі. Він добровольцем в серпні 2014 року в складі 34 батальйону територіальної оборони захищав Батьківщину. 5 вересня 2014 під час обстрілу отримав поранення, після одужання знову повернувся в лави до своїх побратимів.

Владиславу Грабовецькому – бійцю-контрактнику 79-ї окремої аеромобільної бригади, який з травня 2014 ніс службу в зоні проведення АТО. Владислав виховує трьох дітей, але це не завадило йому стати на захист України. Він проходив службу в Слов'янську, Краматорську, був демобілізований у січні 2015 року.

Дорину Заболотному – старшому кулеметнику, нацгвардійцю. Він був призваний в першу хвилю мобілізації в квітні 2014 року. Дрин уродженець Молдови, 8 років тому переїхав до України, одружений, виховує двох дітей.

Олександру Кравцю, мобілізованому в першу хвилю в квітні минулого року, служив у Національній Гвардії України, був демобілізований в травні 2015 року.

А ось нагороду Олександра Мельниченка отримала дружина Олена. Олександр – доброволець, боєць Державної Прикордонної служби України, в серпні 2014 року, під час жорстоких боїв потрапив в оточення, з якого виходив 4 доби. Цього літа демобілізувався, але тривога за побратимів покликала Олександра знову на службу в зону проведення АТО.

Миколі Надворскому – бійцю 79-ки, справжньому киборгу, який мужньо захищав Донецький аеропорт. 4 червня Миколу нагороджено Народним орденом «Народний Герой України». Старший син Євген став гідною заміною батькові в зоні проведення АТО.

Віктору Федоренко, який влітку минулого року отримав складне поранення в боях під Маринівкою. За мужність і відвагу в бою нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Миколі Цуркану, який був мобілізований в першу хвилю мобілізації. Після демобілізації проживає на малій Батьківщині в Доманівському районі, працює викладачем.

Сергію Чорному, який проходив службу в Донецькій області. Дві вищі освіти, сім'я і виховання сина не стали перешкодою для Сергія. Він самовіддано став до лав української армії для захисту Батьківщини.

Михайлу Шуляку, мобілізованому в серпні минулого року. Службу проходив в 19-му батальйоні територіальної оборони. Мужньо захищав Україну на першій лінії оборони в районі Волновахи.
Костянтину Щербині, який проходив строкову службу в батальйоні «Десна», з початку АТО був мобілізований в 79-у окрему аеромобільну бригаду. Ніс службу на блокпостах під Донецьком, Волновахою.

Справжнім захисникам зал аплодував стоячи. Слава Героям!

 

Всі новини →