Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Миколаївська делегація відвідала в Батумі ряд цікавих і важливих об'єктів

20/09/2015

 Під час робочого візиту в Батумі миколаївська делегація відвідала морський порт і зустрілася з його керівниками. Примітно, що порт знаходиться в центрі міста, територію порту взято в оренду на 49 років і належить одному власникові. Тарифну політику регулює порт, що дає можливість залучати інвесторів і робить порт конкурентоспроможним.

Порт має 11 причалів, розділених на 4 термінали. Сумарна пропускна здатність - 17-18 млн.т. вантажів на рік. Морський порт Батумі - природна, глибока і добре захищена затока. Глибина сягає 12 метрів, що дає можливість найбільшим суднам заходити в порт.

Участь у транспортуванні нафти перетворило Батумський порт в найважливіший вузол Євразійського транспортного коридору. Нафта і нафтопродукти поставляються по залізниці у вагонах-цистернах, які зливаються на сучасних естакадах і накопичуються в різних резервуарах. На нафтові причали продукція доставляється за допомогою складної системи трубопроводів. Пропускна здатність нафтового терміналу - до 15 млн. тонн на рік. Термінал спеціалізується на переробці сирої нафти і мазуту.

Пасажирський термінал розташований в центрі міста, на прибережному бульварі. Пропускна спроможність терміналу близько 180 тис. пасажирів на рік. Пасажирські причали забезпечують обробку пасажирських суден, а також малотоннажних вантажопасажирських поромів. Переправа забезпечить перевалку близько 800 тис тонн вантажів.

Відвідали і Агросервісцентр в Кобулетському муніципалітеті, завод з переробки та упаковці цитрусів.

У Кобулетський муніципалітет входять 1 міський, 2 селищних та 11 сільських сакребуло (представницький орган). Адміністративний центр муніципалітету, місто Кобулеті.

У кожному районі є відділення Агросевісцентров, фахівці яких допомагають фермерам консультаціями. За два роки фахвці Агросервісцентр в Кобулетському муніципалітеті виростили виноградники. Крім того вже повним ходом будується Будинок вина, де будуть представлені всі виновиробники Грузії. Тут цілий рік вирощують овочі в теплицях, в планах налагодити вирощування ягід: полуниці, малини, смородини.

За словами представника міністерства сільського господарства Аджарії з бюджету щороку виділяються кошти для підтримки аграріїв. Так цього року з 7 млн. ларі, 4 млн. були спрямовані на цільові програми для розвитку аграрного сектора: допомога фермерам, розвиток тваринництва і навіть надання саджанців.

Одним з найбільш перспективних напрямків залишаються цитрусові, які складають 80% експорту країни.

Делегація змогла побувати на заводі по сортуванню-упаковці цитрусів і по виробництву тари.

На заводі налаштована сучасна лінія з сортування і обробки цитрусових, що дає можливість обробляти 120 тонн продукції на добу. Зараз встановлюється нова лінія, що дасть можливість обробляти 220 тонн.

Завод виробляє тару з пластмаси, дерева і гофрірофанного картону, місткістю в 12-16 кг.

Також холодильні камери дають можливість зберігати 1000 тонн цитрусових і виготовленого концентрату.

«Наш візит це не тільки знайомство, а й розширення наших взаємин, шлях до нашої співпраці. Наш край теж славиться виноградарством, рослинництвом. Хотілося б, щоб урожай дружби ми збирали разом», - спілкуючись з аграріями, сказав народний депутат Тарас Кремінь.

Всі новини →