Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Вадим Меріков про КП «Миколаївська обласна друкарня»: Я категорично проти приватизації таких підприємств

21/09/2015

Сьогодні голова облдержадміністрації Вадим Меріков і депутат обласної ради Вадим Підберезняк зустрілися з колективом КП «Миколаївська обласна друкарня».

«Ваш колектив дуже працездатний і ефективний, ви – серце підприємства, від вас багато залежить. За результатами 6 місяців показники виконання фінансового плану – 139%, у підприємства великий ресурс і потенціал для розвитку. Я категорично проти приватизації таких підприємств, оскільки вони прибуткові і необхідні області. Я за те, щоб підприємство самостійно заробляло і вкладало кошти в розвиток і модернізацію», – сказав Вадим Меріков.

Відзначимо, що миколаївська друкарня – єдина друкарня в Україні, яка перебуває в комунальній власності.

«Знаю вашу середню заробітну плату – 2,8 тисячі гривень. Вона повинна бути підвищена – це принципова позиція моя і депутатів обласної ради, тому рекомендую директору переглянути і збільшити зарплату», – сказав керівник області.

Вадим Меріков доручив розробити фінансовий план на 2016 рік: «Якщо підприємство буде заробляти, і не буде вкладати в розвиток, воно рано чи пізно закриється. До кінця цього року ми хочемо побачити план розвитку, зі свого боку ми готові допомогти. Але я прошу і вас допомагати директору, з нього ми теж запитаємо. Не виконуватиметься фінансовий план – ми змінимо керівника, якщо не буде справлятися – відповість перед депутатами обласної ради».

Сергій Іщенко показав виробництво, розповів, що на підприємстві поновлюється ремонтна група, поповнюється фонд запчастин, а також деякі фахівці переведені на 8-годинний робочий день. У штаті з'явилися і нові фахівці – слюсар-ремонтник та економіст. Завдяки новим маркетинговим підходам, повернуті колишні замовники, налагоджено співпрацю з новими, серед яких і комунальні, і державні підприємства. На сьогоднішній день підприємство поки що завантажено на третину.

Всі новини →