Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Вадим Меріков: Вибори в Миколаївській області проходять спокійно

25/10/2015

У день проведення місцевих виборів ситуація в області стабільна та контрольована. Про це заявив голова облдержадміністрації Вадим Меріков під час брифінгу для представників ЗМІ. За його словами до місцевих рад в області своїх кандидатів висунули 18 партій.

«921 дільниця працює в робочому режимі. Досить спокійно проходять вибори на відміну від 2 010, 2012 років коли було дуже багато проблем, фальсифікацій, тітушек, груп захоплення. Я сподіваюся, що ми зможемо і надалі контролювати ситуацію, вибори пройдуть демократично, спокійно, без конфліктів, які б привели до  дестабілізації в нашому регіоні», – сказав Вадим Меріков.

Порушень виборчого законодавства, громадського порядку та надзвичайних ситуацій, які могли б призвести до визнання виборів недійсними, на даний момент не зафіксовано. Громадський порядок на дільницях охороняють майже 2000 правоохоронців, майже 500 представників громадських формувань і більше 270 рятувальників.

Для оперативного вирішення нагальних питань з 24 по 26 жовтня при облдержадміністрації введено цілодобове чергування. У всіх закладах охорони здоров'я цілодобово чергувати лікарські бригади. У районах та містах створені аварійні бригади.

Всього з початку голосування органами внутрішніх справ зареєстровано 23 випадки, які пов'язані з проведенням виборів., серед яких: підвезення виборців до дільниць, проведення агітації або розміщення агітаційних матеріалів, які своєчасно не були прибрані комунальними службами або представниками кандидатів у депутати.

Вадим Меріков поінформував, що за оперативними даними на 16:00 явка виборців в області склала 27,5%.

«Досить низька явка для Миколаївської області. У Братському районі явка склала 39,7%, Казанківський район – 36,6%, Очаківський - 36,2%, Первомайський – 37,2%. А в містах більш низька – м. Вознесенськ – 3%, м. Очаків – 22,4%, м. Первомайськ – 21,9%, м. Южноукраїнськ – 25%, м. Миколаїв – 24,2%. Ми обираємо наших депутатів, які будуть приймати важливі рішення для міста, області, районів, сподіваюся на виборців ще є час прийти і проголосувати».

Відповідаючи на запитання журналістів з випадком бюлетенів, переплутаних у Березанці, він зазначив, що такі випадки не є системними - це елементарна недбалість з боку глав виборчих комісій.

Всі новини →