Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Незабаром Миколаївщина побачить книгу віршів загиблого учасника-АТО

27/11/2015

 Сьогодні, 27 листопада, заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська провела консультативну раду з питань відбору творів місцевих авторів, що будуть видаватись за кошти обласного бюджету.

До складу консультативної ради також входять голова Миколаївської обласної організації Національної спілки письменників України Дмитро Кремінь, директор обласної бібліотеки для дітей імені В.Лягіна Тетяна Жайворонок, директор Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки імені О. Гмирьова Вікторія Агаркова, в.о.начальника управління інформаційною діяльністю та комунікацій з громадськістю Олена Іваненко.

Консультативна рада діє в рамках виконання Програми підтримки вітчизняного книговидання, книгорозповсюдження та популяризації української книги у Миколаївській області на 2011-2015 роки, термін якої продовжено на 2016 рік. За підтримки Програми обласною радою виділено кошти у розмірі 70 тисяч на видання книг місцевих авторів.

На розгляд комісії було винесено 8 книжок рубрики «Книги для дітей»,  7 книжок «Історико-краєзнавчого видання», 5 книжок «Літературно-художнього видання». Комісією було рекомендовано до видання 5 книжок, 2 з яких при умові часткового фінансування.

Одна з книжок  - «Прекрасні тварини нашої країни» дебютна збірка Олексія Кваши - дитячого поета, військовослужбовця що мужньо загинув в АТО. Вірші поета відзначаються надзвичайною добротою і любов’ю до природи, закликають дітей бути милосердними, розуміти тварин та відчувати відповідальність за свої вчинки.

Всі новини →