Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Вадим Меріков про відеонагляд у лікарні: Це ще один вид боротьби з корупцією

23/12/2015

Сьогодні, 23 грудня, голова облдержадміністрації Вадим Меріков відвідав  обласну дитячу лікарню.

Щорічно у відділеннях лікарні проходить лікування 16 тисяч хворих дітей області. В 2015 році з обласного бюджету виділено 3,09 млн. грн. на придбання медичного обладнання. Це і фіброгастродуоденоскоп, апарат ШВЛ, обладнання для фізіотерапії, функціональної діагностики та стеріалізації, повітряні компресори та багато іншого такого вкрай важливого обладнання.

А в цьому місці в лікарні запрацювало 10 камер відеоспостереження. На ці потреби з обласного бюджету було виділено  225 тис грн.

Головний лікар Дмитро Гоцуляк зазначає, що результати таких інновацій вже відчутні, адже лікарня як на долоні.

Встановлена система дозволяє не тільки проводити відео- та аудіо-спостереження в реальному часі, а і переглядати та обробляти зображення з архіву за два тижні. Крім того, відпрацьовується виведення інформації для спостереження до районного відділу національної поліції. Також в лікарні в прийомному відділенні встановлено кнопку тривожного виклику.

«Це не тільки безпека наших миколаївців, а й один з видів боротьби з корупцією. Відкритість та публічність, адже можна спостерігати за кабінетами лікарів, коридорами та прийомним відділенням. Також гарно видно в’їзди та  вся територія лікарні. Така програма і надалі буде проваджуватися у нашій області», – впевнений керівник  області.

За його словами, він вже порекомендував міським головам активно реалізовувати програму «Безпечно місто». Серед лідерів міста Миколаїв та Вознесенськ.

Він подякував медикам, за їх самовіддану працю і  зазначив, що на наступний рік у проекті бюджету на придбання медичного обладнання саме для обласної дитячої лікарні заплановано 1 млн. грн.

«Це незначні кошти, але ми робимо все для того, що підвищити оснащення наших лікарень», – сказав він.

Оглянув Вадим Меріков і реанімаційне, гематологічне та педіатричне відділення для новонароджених та недоношених дітей.

Сьогодні у реанімації проходить лікування 6-річний Олександр Тишков, який отримав 85% опіків. Вадим Меріков побажав хлопчику міцного здоров’я, запропонував свою допомогу, і зазначив, що обов’язково зустріне його під час виписки з лікарні. Лікарі запевнили, що критичний період вже позаду та подякували волонтерам за підтримку.

Обговорили і питання капітального будівництва та реконструкції лікарні. В планах на 2016 рік – завершення капітальних ремонтів відділення для новонароджених та гематологічного відділення. Є потреба в проведенні реконструкції будівлі котельної, яка не функціонує, з розташуванням бактеріологічного циклу клініко-діагностичної лабораторії.

 

Всі новини →