Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Оксана Янішевська відвідала «Зустріч на «Соборній вулиці»

23/12/2015

 Під такою назвою сьогодні, 23 грудня, пройшла передноворічна презентація літературно-художньому журналу «Соборна вулиця».

Заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська долучилася до заходу, привітала головного редактора та всю редакторську колегію журналу:

«Мені приємно вітати чергову презентацію нашої «Соборної вулиці». Я була однією з лобістів серед депутатів обласної ради минулого скликання, які на той час підтримали фінансування журналу. В обласний бюджет на 2016 рік, також закладено фінансування видання».

За словами заступника голови облдержадміністрації направлено звернення до рад всіх рівнів виділити кошти на підтримку книговидавництва і книгорозповсюдження на території кожного району.

«Сподіваюсь, що звернення не залишиться без уваги, і грошей на книговидання буде виділено більше. Повна зала підтверджує, що прихильників журналу багато. Бажаю вам незліченної кількості номерів, великих тиражів і підтримки не лише від обласної влади», - звернулася до редакційної колегії Оксана Янішевська.

Головний редактор журналу, лауреат Державної премії України імені Тараса Шевченка Дмитро Кремінь розповів, що «Соборної вулиці» вже вийшло 11 номерів і скоро з’явиться і 12-й.

Журнал публікується вже 4 роки, вийшло вже 11 номерів,  в яких опублікували свої вірші, прозу, твори для дітей, рецензії, нариси історії культури більше 170 авторів. Редакційна колегія видання: Володимир Пучков, Олексій Торхов, Євген Мірошниченко, Ілля Стариков.

Варто зазначити, що на сторінках видання з'являються  твори не тільки відомих, але і молодих авторів, що дає можливість творчого старту для талановитої молоді міста.

Літературно-художній журнал «Соборна вулиця» видано в рамках обласної Програми підтримки вітчизняного книговидання, книгорозповсюдження та популяризації української книги в Миколаївській області на 2011-2015 роки, яку продовжено і на 2016 рік.

Всі новини →