Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Микола Романчук: Ситуація по Миколаївській області стабільна та знаходитися під контролем

08/01/2016

8 січня в режимі відеоконференції під головуванням Премєр-міністра України Арсенія Яценюка та за участю Голови ДСНС України Миколи Чечоткіна відбулось засідання міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У засіданні взяли участь голови обласних державних адміністрацій та  регіональних комісій з питань ТЕБ та НС.

На засіданні від Миколаївської області участь прийняли перший заступник голови облдержадміністрації Микола Романчук, начальник Головного управління ДСНС у Миколаївській області Максим Грицаєнко, начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій Миколаївської облдержадміністрації Петро Камінський.

Голова ДСНС України Микола Чечоткін, окреслив ряд нагальних питань, які потрібно розглянути щодо наслідків ускладнення погодних умов на території України та заходів, що вживаються для їх подолання.

На порядку денному було розглянуто ряд проблемних питань щодо реагування на небезпечні події зимового періоду, пов’язані із погіршенням погодних умов. А саме: готовність та залучення снігоприбиральної техніки до розчищення від снігу автошляхів та доріг в усіх населених пунктах, готовність аварійних бригад до ліквідації можливих аварій на об’єктах електроенергетики, у тому числі електричних мережах та у сфері водо- та газопостачання, заходи щодо забезпечення теплопостачання населених пунктів в умовах понижених температур та забезпечення безпеки руху на автошляхах України в несприятливих погодних умовах.  

В ході засідання Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк дав ряд розпоряджень очільникам міністерств, обласних державних адміністрацій, щодо впровадження першочергових дій для вирішення розглянутих тем.

Як зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Микола Романчук: «В цілому ситуація по Миколаївській області стабільна та знаходитися під контролем. Всі служби та відомства готові до ліквідації можливих наслідків ускладнення погодних умов. На сьогоднішній день проведено комплекс заходів та перевірку готовності техніки та оснащення, які можуть бути залучені для ліквідації надзвичайних ситуацій природного характеру».

Всі новини →