Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Держслужбовці, депутати разом з активістами та волонтерами відвідують військовослужбовців на передовій

25/01/2016

Таку ініціативу голови облдержадміністрації Вадима Мерікова підтримали вже декілька керівників районів, місцеві депутати, які доставили на передову найнеобхідніше. 

Нагадаємо, що керівник області неодноразово відвідував військових на передовій, а після останньої поїздки порекомендував своїм заступникам,  керівникам районів та міст, структурних підрозділів та територіальних відомств особисто супроводжувати гуманітарні вантажі та спілкуватися з військовими, які несуть службу у зоні проведення АТО.

«Напевно спокій і мир в нашій області притупив усвідомлення деяких про те, що відбувається на сході, про те, хто окупував Крим, і хто веде «гібридну війну» проти України. Мир в Україні – це спільна справа кожного українця. Якщо кожен усвідомить це, то  ніякі провокатори, представники «п'ятої колони», «Русского мира» не зможуть розхитати ситуацію. Важливо допомагати військовим, спілкуватися з ними та місцевим населенням, відвідувати поранених у шпиталях та бачити реальні страшні наслідки російської агресії», – упевнений Вадим Меріков.

Одним з перших ідею підтримали представники Первомайщини: керівник району Сергій Бондарнеко,  депутат районної ради, учасник АТО Олександр Грищенко, депутат міської ради  Володимир Вовк, керівник апарату районної ради Лілія Недашківська, волонтер Лариса Позняк та волонтерська група  із села Грушівка. 

Гуманітарний вантаж доставили до 5 пунктів дислокації військових, а солодощі та гостинці залишали на блокпостах.

Спецодяг, взуття та засоби гієни. Крім того, осторонь не залишились і аграрії та фермери, які зібрали продукти харчування, а малеча району підготувала патріотичне відеозвернення та малюнки.

«Тільки тут, на передовій, вміють по-справжньому цінувати життя, охороняти спокій своїх дітей та рідних. Тільки тут найцінніша співдружність української армії та  українського народу», - поділився  враженнями Сергій Бондаренко.

Цього ж місяця зону проведення АТО разом з депутатами облради  Анатолієм Катричем, Федором Барною, Наталією Білоконенко відвідали голова Новоодеської райдержадміністрації Євгеній Вербін та голова районної ради Микола Заболотний. Морським котикам з Очакова, які зараз дислокуються  в  місті Краматорськ доставили бійцям близько 2 тон провізії, до якої увійшли продукти харчування, теплі речі,  взуття, засоби особистої гігієни, подушки та ковдри.

«І поки є в нашій країні Герої-військові та патріоти, що захищають кордони України,   дарують тишу та спокій, у нас є надія на мир та гідне життя!», – сказав Євгеній Вербін.

Військових, які несуть службу на передові у Донецький області відвідала і делегація з Арбузинського району: керівник Олександр Палій,  депутат районної ради Павло Малішенко, помічник народного депутата Сергій Ільчик та військовослужбовець, учасник АТО Олександр Руснак.

Військові радо зустрічали волонтерів, дякували за допомогу, підтримку і увагу, цікавилась новинами та пригощали гостей гарячим чаєм.

До збору  гуманітарного вантажу долучилися всі небайдужі. Спільними зусиллями вдалося зібрати тонну провізії, теплі речі, буржуйки та засоби гігієни.

Відвідали бійців на передовій і представники Баштанського району - голова Баштанської РДА Олег Сидорика, голова Ради волонтерів Олександр Береговий, директор міського культурно-спортивного осередку Олександр Крамаренко, керівник народного ВІА «Зоряний шлях» при районному Будинку культури Віктор Коваленко, учасник АТО Сергій Значок, головний редактор газети «Голос Баштанщини» Василь Гонта.

Окрім 4 -х тон продуктів харчування доставили у зону АТО засоби особистої гігієни, вітальні листівки від учнів.

Спецпризначенцям  підшефного 73-ому морському центру передали буржуйки, продукти харчування та представили невеличку концертну програму. Відвідали і 56-ту мотопіхотну бригаду та 72-гу бригаду, військовим крім  гуманітарної допомоги передали гостинця від рідних. Завітали і до бійців 79-ки передали гуманітарну допомогу та підняли бойовий  дух військовослужбовців концертною програмою.

Всі новини →