Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Вадим Меріков правоохоронцям і фіскалам: Я хочу бачити дії, а не статистику

03/02/2016

Боротьба з корупцією і конвертаційними центрами, контрабандою, рейдерськими захопленнями і незаконним видобутком надр, а також перевірка тендерних комітетів державних та комунальних підприємств, недовіра судам, детінізація і дерегуляція економіки.

Це ті питання, які сьогодні досить в жорсткій формі перед представниками правоохоронних органів та фіскальної служби підняв голова облдержадміністрації Вадим Меріков.

В черговий раз помічники змогли безперешкодно в торгових точках придбати тютюнові вироби без акцизних марок.

«Контрабанда чистої води! Я неодноразово звертався з цього питання, але не бачу реальних дій. У мене питання - чим займаються правоохоронні органи? Вся відповідальність лежить саме на вас, а не на тих, хто може безпроблемно придбати цей товар», - констатував Вадим Меріков.

Він нагадав, як у минулому році вдалося заарештувати велику партію контрафактних сигарет в нашій області.

Друге не менш важливе питання - боротьба з корупцією: «Якщо ми не виграємо внутрішню війну з корупцією, ми програємо війну на сході країни. Корупція - руйнує Україну зсередини. А ось статистика, надана правоохоронцями по боротьбі з корупцією за результатами 2015 року, не радує. Та певна робота проведена, але це не результат!».

Керівник області розповів, що облдержадміністрація впроваджує нові підходи - це і відкриті конкурси, і система електронних торгів. До слова, Миколаївська область на 4 місці в Україні з впровадження системи «Прозорро».

«Ми бачимо, що економія на одному лоті від 10 до 30% і ось тут виникає питання як, працюють тендерні комітети у сфері охорони здоров'я, освіти, ЖКГ і так далі. В черговий раз звертаю вашу увагою на проведення тендерів в держустановах і комунальних підприємствах», - сказав він.

Акцентував увагу Вадим Меріков на запобіганні рейдерських захоплень, особливо держпідприємств і стратегічних об'єктів.

На «гарячу лінію» при облдержадміністрації надходять повідомлення за фактами незаконного видобутку піску, граніту, пісковику: «І не кажіть, що це відбувається без покровительства місцевих чиновників і представників правоохоронних органів. Не вірю, що без прокурора або поліцейського можливо розробляти незаконний кар'єр! Так само як і конвертаційних центрів, про які чомусь вперто мовчить фіскальна служба».

Надходять скарги і на суддів: «Суспільство не довіряє представникам судової гілки влади: суддям шахраям і здирникам!».

Не менш актуальним залишається і питання детінізації: «Ми повинні виводити бізнес з тіні. Детінізація економіки - це пріоритет роботи фіскальної служби та правоохоронців!».

Як приклад Вадим Меріков привів роботу фірм-перевізників, на яких зареєстровано декілька автомобілів, при цьому в оренді сотні автомобілів: не якісне надання послуг, приховування податків, зарплата в конвертах.

Він додав, що для обласної влади пріоритетним є дерегуляція, що дозволить спростити ведення бізнесу: «Від нашої з вами роботи залежить соціально-економічний розвиток регіону».

Всі новини →