Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

На Кіровоградській трасі розпочато ремонтні роботи

18/02/2016

Минулого тижня в Єланецькому районі місцеві жителі села Водяно-Лорине перекрили трасу Н-14, щоб не допустити по ній руху великовантажного транспорту, що руйнує дорогу.

З приїздом голови облдержадміністрації Вадима Мерікова дорогу було розблоковано і домовлено про проведення першочергових робіт за для забезпечення проїзду по трасі на ділянці від Возсіятського до Антоновки.

17 лютого перший заступник голови облдержадміністрації Микола Романчук провів вже друге виїзне засідання в Єланецькому районі із зазначеного питання. В ході засідання перший заступник начальника служби автомобільних доріг у миколаївській області  Генадій Оніщенко розповів, що перший етап ремонтних робіт на трасі Н-14 розпочато.

За його словами робота виконується задля підтримки дороги в проїздному стані, більш капітальний ремонт планується у квітні-травні. «Проводяться роботи по гредеруванню, підсипанню в тих місцях, де повна втрата несучої здатності. Обсяги робіт уточнюються, адже наразі не завершено період формування земляного полотна, будуть опади. Орієнтовні обсяги необхідних матеріалів – 5 тис тон суміші – тисяча тон С5, чотири тисячі тон С7. Для виконання другого етапу – необхідно до тисячі тон асфальтобетонної суміші».

Він розповів, що на трасі Н-14 роботи розпочаті на 224 км, і є три основних локальних місця по засипці суміші. В Водяно-Лорине буде розташовано базу матеріалів, техніка буде розміщена в Возсіятському. Окреме питання яке піднято на засіданні - забезпечення водовідводу з дорожнього полотна по селу. За словами Генадія Оніщенка скупчення води на дорогах унеможливлює якісний ремонт доріг. Прийнято рішення демонтажу бордюрного профілю, рішення по влаштуванню кюветів, збросу води в балку, щоб вода не застоювалася і не руйнувала покриття.

Що стосується ремонту комунальної дороги, яка проходить через с.Водяно-Лорино, то для її ремонт народний депутат Олександр Лівік забезпечить щебенем, депутат обласної ради Юрій Кормишкін надасть кошти в сумі 50 тис. грн., а з бюджету Водяно-Лоринської сільської ради виділять 40 тис.грн.

Микола Романчук запевнив, що питання на постійному контролі і не залишиться невирішеним. Додав, що важливо реалізувати пілотний проект будівництва бетонної дороги «Львів-Олександрівка-Кіровоград-Миколаїв-Херсон».

Голова обласної ради Вікторія Москаленко  розповіла про зареєстровану на розгляд сесії обласної ради програму, що передбачає об’єднання всіх рівнів бюджетів на ремонтування доріг державного значення, тобто мова йде про систему співфінасування – «село-район-місто-область».

Депутат обласної ради Тетяна Демченко наголосила, що окрім питання ремонту доріг, важливо вирішити проблему їх збереження, додавши що питання встановлення вагових комплексів вкрай необхідно - «якщо не встановити вагові комплекси то ми втратимо і ці дороги».

Нагадаємо, що допомогти з необхідними для ремонту матеріалами відгукнулися народний депутат Олександр Лівік та депутат облради Юрій Кормишкін.

Всі новини →