Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

На Миколаївщині планують створити місце пам’яті Героям АТО

25/02/2016

 Сьогодні, 25 лютого, заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська взяла участь в засіданні ініціативної групи громадських та волонтерських об'єднань з питань встановлення меморіального комплексу чи пам’ятного знаку присвяченому Героям АТО.

Ініціатор зібрання, учасник АТО Ілля Шполянський, навівши візуальний приклад схожих об'єктів в інших містах та країнах, зазначив, концепція створення місця пам’яті стає все більш актуальною:

«Сьогодні дуже багато хлопців повернулися до мирного життя і продовжують повертатися, чергові хвилі демобілізації. Все більш актуальними стають питання зустрічей на державні свята – День Соборності, День Української армії, День Захисника Вітчизни і багато інших».

На сьогоднішній день, уже існує багато ідей щодо місця розташування та самої концепції проекту.

«Основна мета – увіковічення пам’яті Героїв, проте хотілося б зробити саме місце зустрічей, як учасників бойових дій, так і волонтерів, громадськості».

Ідею підтримала і Оксана Янішевська, навівши приклад Алеї Слави Афганців.

«В місті існують пам’ятники воїнам Другої світової війни, Алея Слави воїнів-афганців, де побратими можуть збиратися і згадувати минуле. На сьогоднішній день є безліч парків і скверів міста, які можна було б допрацювати та зробити в них Алеї Слави та місця пам’яті воїнів АТО».

Заступник голови облдержадміністрації наголосила, що це проект не одного дня. За її словами необхідно зібрати максимум ідей, бажань та пропозицій від всієї громади, особливо почути бачення військових з кожної військової частини Миколаївщини.

Голова обласної ради Вікторія Москаленко запевнила у підтримці обласної ради та депутатського корпусу і наголосила, що рада і в подальшому братиме  участь в цьому процесі.

Представник управління з питань культури та охорони культурної спадщини міської ради додала, що головне не квапитися і витримати процедури порядку встановлення пам’ятників, і поставити об’єкт на баланс міста за для збереження і охорони його в подальшому.

Всі новини →