Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Оксана Янішевська про основні досягнення медичної сфери в 2015 році

26/02/2016

Протягом 2015 року за рахунок бюджетних коштів та позабюджетних надходжень, благодійної допомоги було зміцнено матеріально-технічну базу закладів охорони здоров’я. Під час брифінгу з питань медичної сфери заступник голови облдержадміністрації коротко повідомила про основні досягнення сфери в минулому році.

"Так, у Жовтневій, Березнегуватській, Миколаївській   ЦРЛ та обласному   тубдиспансері запущено котельні на альтернативному паливі.  У будинку дитини після капітального ремонту відкрився ізолятор. В Первомайському міському центрі ПМСД відкрили сімейну амбулаторію. Проведено ремонт та відкрито зуботехнічну амбулаторію в обласній стоматологічній поліклініці. В Южноукраїнску придбано новий стоматологічний комплекс. В обласній лікарні відкрито оновлений центр реанімації та інтенсивної терапії. Проведено ремонт та відкрито цент фізичної та психологічної реабілітації ветеранів війни в госпіталі ветеранів війни. На базі обласної лікарні відкрито симуляційний тренінговий центр для акушерів-гінекологів. В облансому онкодиспансері відкрито урологічне відділення. В обласній дитячій лікарні встановлено систему відеоспостережень. З метою оптимізації часу прибуття бригад екстреної швидкої допомоги на 50 автомобілів встановлено GPRS трекери, які допомогли додатково зекономити пальне".

За словами заступника голови облдержадміністрації, багато отримано гуманітарної допомоги і налагоджена плідна співпраця з рядом міжнародних організацій.

«З багатьма підписано меморандуми щодо налагодження механізмів співпраці – боротьби зі СНІДом, туберкульозом. Успішно реалізується програма за кошти Євросоюзу – підтримка тимчасово переселених осіб,  яка впроваджується в обласній лікарні та передбачає створення умов для надання кваліфікованої медичної допомоги вимушених переселенців хворих на ниркову недостатність та цукровий діабет. Наразі тривають ремонтні роботи у відділенні», - прокоментувала Оксана Янішевська.

Начальник управління охорони здоров’я Маргарита Капуста додала, що в 2015 році значно покращилися показники на деякі захворювання.  Так, захворюваність на туберкульоз знизилась і склала 69,0 на 100 тисяч населення проти 71,8 за 2014 рік. Смертність від туберкульозу знизилась і склала 9,7 на 100 тисяч населення проти 11,4 за 2014 рік.

Показник захворюваності ВІЛ/СНІД на 100 тисяч населення за 2015 рік зменшився і склав 74,2 проти 93,0 за 2014 року. Обстеженнями на ВІЛ охоплено – 8,6% (2014 рік – 9,1%, з кодом 109.2 та без коду 109.2 – 8,1%) мешканців області.

Показник захворюваності населення на злоякісні новоутворення, в розрахунку на 100 тисяч населення, в 2015 році склав – 379,7 що на – 0,6% нижче, ніж в 2014 році, коли рівень захворюваності складав – 381,9.

За словами Маргарити Капусти Миколаївська область 100% завершила Реєстр хворих, які отримують інсулінову терапію. Таких людей в області  більше 5 тисяч разом з дітьми.  В першу чергу в реєстрі зареєстровані діти з районів області.

Всі новини →