Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Вадим Меріков про ремонт доріг і обмеження проїзду для вантажівок

02/03/2016

 Голова облдержадміністрації Вадим Меріков підписав розпорядження про обмеження руху великовантажного транспорту по двох трасах державного значення Н-11 «Дніпропетровськ-Миколаїв» і Н-14 «Олександрівка-Кіровоград-Миколаїв». Облавтодором вже встановлюються відповідні знаки про обмеження для автомобілів з вантажем понад 20 тонн, за дотриманням правил буде стежить Національна поліція.

Про це сьогодні, 2 березня, розповів Вадим Меріков під час прес-сніданку з журналістами.

 «Завтра направляється техніка, яку залучили для профілірування складних ділянок на відрізку дороги Н-11 від Нового Бугу до Новополтавки. В принципі, дорога стане ґрунтовою, але це забезпечити проїзджаємість і люди зможуть добиратися до населених пунктів», - сказав він.

За його словами Облавтодор очікує підписання фінансового паспорта області, згідно з яким Миколаївській області повинні виділити 324 мільйони гривень. Крім того, на особисте звернення народного депутата України Бориса Козиря і голови ОДА Вадима Мерікова, ще 50 мільйонів гривень керівник «Укравтодору» виділяє з резервного фонду для ремонту доріг в області.

Він акцентував увагу, що неодноразово рекомендував мерам міст і сільським головам спрямувати кошти на ремонт доріг державного значення, які проходитимуть безпосередньо через їх населені пункти. Так, в минулому році Миколаїв, Первомайськ направили кошти на ремонт доріг державного значення.

Уже на цій сесії обласної ради буде розглядатися програма про співфінансування ремонту доріг з обласного та місцевих бюджетів усіх рівнів.

Вадим Меріков нагадав, що неодноразово говорив, що дороги потрібно не тільки якісно будувати, але і зберігати, і розвантажувати. Запланована нарада з власниками терміналів, стивідорами, щоб обговорити питання регламентування прийому вантажу на терміналах, а також питання про співфінансування ремонту доріг, адже вони зацікавлені в безперешкодної проїзджуваності транспорту по території області.

«Вони готові розглянути питання ремонту дороги по місту Миколаєву, яку готові відновити для проїзду великовантажного транспорту до портів».

Всі новини →