Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Оксана Янішевська: Новобузький район – один з лідерів по створенню сімейних форм виховання

11/03/2016

Сьогодні, 11 березня, заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська  провела робочу нараду з питань забезпечення прав дітей у Новобузькому районі. В нараді взяли участь начальник служби у справах дітей Ірина Осауленко та представники відповідних служб Новобузького району.

Загальна кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, становить – 86.

Заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська відзначила, що район проводить активну роботу по забезпеченню житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. В 2015 році одна статусна дитина та одна особа з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування отримали житло. Створено соціальний фонд житла,  який щороку поповнюється. Всього на квартирних обліках сільських та селищних рад  Новобузького району перебуває 22 дитини-сироти та дитини, позбавлені батьківського піклування.

Зазначила вона і про високий рівень охоплення дітей сімейними формами виховання. В районі цей показник становить - 84,9%, що на 7% більше ніж в 2014 році. Для порівняння показник по області -  82,9%.

В.о. директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Чупак розповіла, що на сьогоднішній день в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу виховується 16 дітей, що становить 18,6%, показник по області - 16%.

Крім того, протягом року на території району  усиновлено 4 дитини, влаштовано під опіку 6 дітей, а також створено 4 прийомні сім’ї та влаштовано 5 дітей.

Окрема увага приділена і створенню прийомний сімей та дитячих будинків сімейного типу. У Новобузькому  районі функціонує 12 прийомних сімей з 20 дітьми та 1 дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується 5 дітей. Протягом останнього року  направлено на навчання 3 сімей кандидатів на створення ПС/ДБСТ.

Активна робота в районі проводиться із сім`ями демобілізованих, мобілізованих, поранених та загиблих солдат.

Роботу проведено із 123  демобілізованими, надано соціальні послуги 40 сімей  мобілізованих військовослужбовців, відвідані 3 сім’ї загиблих військовослужбовців.

 

 

Всі новини →