Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

У Миколаївській області прийнято Програму розвитку автомобільних доріг

12/03/2016

Питання прийняття «Програми розвитку автомобільних доріг загального користування Миколаївської області на 2016-2018 рр.» викликало дискусію серед депутатів обласної ради. І тільки з другої спроби, такий важливий документ був прийнятий народними обранцями.
 
Начальник управління інфраструктури Едуард Волошинович зазначив, що прийняття програми дасть можливість в рамках співфінансування направляти кошти на ремонт доріг державного значення з місцевих бюджетів. Кром того, дасть можливість залучати як кошти держбюджету, так і кредитні.
 
У самій Програмі зазначено, що мережа автомобільних доріг загального користування Миколаївської області становить 4797 км, з яких тверде покриття має 99,6%, при середньому показнику по Україні 97,8%.
 
Мережа доріг загального користування, яка в основному була сформована в 70-90 роках минулого століття, не забезпечує безпеку руху автотранспорту з існуючим навантаженням на вісь. Недотримання міжремонтних термінів експлуатації, призвело до того, що понад 900 км (19%) доріг загального користування повністю втратили несучу здатність, понад 550 км (12%) доріг деформовані (колійний, видавлювання та ін.), Близько 3 тис. км (62 %) не відповідають нормативним показникам по рівності.
 
Програма розроблена на 3 роки і передбачає співфінансування з декількох джерел фінансування. Так, з держбюджету - більше 1,5 млрд. грн, з обласного бюджету - майже 157 млн., місцевих бюджетів - майже 156 млн., кредитних коштів - 495 млн.грн.
 
Координатор Офісу розвитку Миколаївщини Олександр Нойнец запропонував створити робочу групу, до якої увійдуть представники депутатського корпусу і громадськості, і на протязі місяця, розробить ряд пропозицій щодо фінансування та збільшення коштів, які будуть спрямовані на ремонт доріг.
 
Після першого провального голосування до депутатів звернувся перший заступник голови облдержадміністрації Микола Романчук: «Це комплексна програма розвитку доріг Миколаївської області і в ній відзначені статті витрат: бюджетні, кредитні та обласні. Програма пройшла всі депутатські комісії і була підтримана. Прийміть правильне рішення».
 
До раціонального вирішення закликав і Федір Барна і Олег Мудрак, які попросили колег припинити політичні спекуляції при прийнятті рішень.
 
Після довгих дебатів депутати з другої спроби підтримали таку важливу Програму.

Всі новини →