Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Цього літку в США відпочинуть 110 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування

23/03/2016

Про це розповіла заступник голови Оксана Янішевська, коментуючи питання дитячого оздоровлення цього року.

За її словами, влітку цього року за сприяння Всеукраїнських благодійних організацій  у Сполучених Штатах Америки планується оздоровити  110 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, шкіл-інтернатів області  віком від 8 до 17 років. Вона нагадала, що під час зимових канікул в США відпочивали 56 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

«Крім відпочинку в США, нами ведуться переговори з благодійним фондом та представниками США щодо організації вивчення англійської мови в оздоровчому центрі «Орлятко» цього літа дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, а також дітьми із сімей, які потребують соціальної допомоги. За домовленістю, з дітьми будуть працювати волонтери Фонду «Фундація соціального розвитку»  по вивченню англійської мови шляхом організації занять, ігор, розваг, спортивних змагань, організації дозвілля тощо. Таким чином ми зможемо поєднати веселий відпочинок з корисним вивченням іноземної мови»,  - розповіла Оксана Янішевська.

В 2016 році підготовлено розпорядження голови облдержадміністрації про заходи відпочинку та оздоровлення дітей, на які передбачено 4,9 млн грн., не враховуючи кошти на оздоровчі заклади «Орлятко» та «Вітрила», а це майже 7,8 млн грн. Передбачаються додаткові кошти з місцевих бюджетів. Крім того, цього року вперше передбачили серед всіх категорій додаткову – оздоровлення дітей один з батьків яких загинув під час АТО.

Всі новини →