Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

11/04/2016

Сьогодні, 11 квітня, миколаївці вшанували пам’ять померлих в’язнів фашистських концтаборів, поклавши квіти до пам’ятного знаку в’язням концтабору «Шталаг-364». «Шталаг-364» був у числі найбільших регіональних таборів на півдні України. За роки фашистської окупації в «Шталаг-364» загинули майже всі, а це – до 70 тисяч осіб.

В заході взяли участь голова обласної організації колишніх в’язнів фашистських концтаборів Микола Прядко, заступник голови облдержадміністрації В’ячеслав Бонь, голова обласної ради Вікторія Москаленко, міський голова Олександр Сєнкевич.

Заступник голови облдержадміністрації В’ячеслав Бонь зазначив: «Подібні заходи дуже важливі, тому що багато значимих речей забуваються, а це неприпустимо. Зараз читаєш статистику, за якою стоять людські долі   - і це дуже страшні цифри. Хто міг подумати в 20 столітті в цивілізованій Європі що таке взагалі можливо. Проводячи паралелі з сьогоднішньою Україною - я переконаний, нам вдасться відстояти незалежність». 

Всі новини →