Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Вадим Меріков поставив завдання, щоб в цьому році було придбано 36 шкільних автобусів

18/05/2016

 Таке доручення сьогодні, 18 травня, голова облдержадміністрації Вадим Меріков дав керівникам районів.

Він нагадав, що Миколаївська область одна з лідерів по виділенню коштів з обласного бюджету на придбання шкільних автобусів, в цьому році це 19 мільйонів гривень. Така ж сума отримана у вигляді субвенції з державного бюджету.

За словами директора департаменту освіти і науки Алли Веліховскої в ​​зв'язку з підвищенням цін, недостатньо коштів для придбання тієї кількості автобусів, яка була запланована. В області з'явиться 27 нових шкільних автобусів, при цьому постає питання про придбання ще 9.

 «Створення опорних шкіл - одна з реформ в рамках децентралізації, і шкільний автобус - важливий факт в їх реалізації. Сьогодні кожен район активно перевиконує фінансовий план за результатами півріччя та по виконанняю бюджету ви зможете знайти кошти, переглянемо і обласний бюджет. До кінця року повинні бути придбані всі необхідні автобуси», - доручив Вадим Меріков.

За словами деяких голів районів, вони вже запланували в цьому році такі придбання, в рамках перевиконання бюджету.

Алла Веліховская повідомила, що районами заплановано ліквідувати 4 навчальні заклади, для 47 учнів цих шкіл буде організовано підвезення. Вона зазначила, що батьки школярів вивчили умови навчання в нових школах, одноголосно прийняли рішення про переведення дітей.

«Ми ще раз переконалися, що батьки вибирають якісну освіту і комфортні умови для навчання своїх дітей. А це і комп'ютерні класи, бібліотеки, спортзали, ті ж психологи, з якими можуть спілкуватися як діти, так і батьки», - сказала вона.

Всі новини →