Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Володимир Омелян: Україна може зробити морську галузь найуспішнішою

22/05/2016

21 травня міністр інфраструктури Володимир Омелян з робочим візитом відвідав Миколаївській морський порт.

Під час зустрічі з трудовим колективом обговорили важливі питання реформування морегосподарського комплексу та заплановані нововведення.

«Переконаний, що Україна може зробити морську галузь найуспішнішою вже найближчими роками. Для цього є всі передумови: інтерес іноземних інвесторів, високоякісні фахівці, а головне – бажання і воля», – заявив він.

Серед пріоритетних завдань – створення морської адміністрації, наглядових рад, концесія портів, децентралізація галузі.  Так, в рамках децентралізації до наглядової ради порту мають увійти представники місцевих громад, центральних органів влади та співробітники порту. Він зазначив, що питання реформування розвитку морських портів вирішуватиметься виключно після обговорення з представниками трудових колективів, громадськості, органів державної влади.

«Таким чином кожен робітник буде зацікавлений у розвитку порту та галузі загалом. У нас має бути єдина позиція, а ви маєте бути активними, лише так зможемо зробити галузь прибутковою  та налагодити ефективну комунікацію», – переконаний Міністр.

Обговорили і питання вагових комплексів в портах. Міністр зазначив, що якщо не буде забезпечено ваговий контроль вантажівок у портах, то «Укртарсбезпекою» буде встановлено мобільний ваговий комплекс, що не уможливить доступ перевантажених автомобілів.

«Це ваші дороги, тож ставитеся до цього відповідально. Якщо ви пускаєте більше ніж 40 тонн на територію порту, ви маєте нести відповідальність», – сказав він.

В рамках візиту, міністр разом з головою облдержадміністрації Вадимом Меріковим та народними депутатами оглянув акваторію порту, відвідав ряд великих морегосподарських підприємств та інвестиційних проектів. 

Всі новини →