Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Миколаївські рятувальники провели яскраве свято «Зробимо життя безпечним!»

30/05/2016

 29 травня на центральній вулиці м. Миколаєва, Соборній, пройшла масштабна громадська акція «Зробимо життя безпечним!» З самого ранку, до зазначеного місця проведення, почала прибувати спеціальна та пожежно-рятувальна техніка: автопідіймач пожежний гідравлічний, автоцистерна, автодрабина, спеціальний аварійно-рятувальний автомобіль легкого типу САРМ-Л, пересувна хіміко-радіометрична лабораторія, аероглісер, катер на повітряній подушці «Торнадо» та  інші автомобілі. І доки тривали останні приготування всі охочі мали нагоду завітати на виставку техніки, дізнатися про технічні характеристики, призначення, а також сфотографуватися на фоні автомобілів. Поряд із технікою розташувалися станції «Медична», «Вибухонебезпечна» та «Хімічна» від ГУ ДСНС України у Миколаївській області, «Безпека на воді» від Федерації підводної діяльності та спорту Миколаївської області і «Мальовнича» від «Дитячої музичної школи № 8».

Відкрили святкову програму маленькі танцюристи з хореографічного колективу благодійного фонду «Доброта і Довіра»,  які  стали призерами Всеукраїнського вокально-хореографічного конкурсу «Крок до зірок».  Молодша група від 3 до 5 років  виступила з композицією «Діти України». Костюми хлопчиків та дівчаток розшивали вручну талановиті миколаївські майстрині - волонтери фонду та мами маленьких артистів.

Потім з’явились сучасні улюбленці дітей, персонажі з кінофільмів – супергерої, із святкового агентства «Рожевий слон». Вони завітали до дітей у стилізованих костюмах жінки-кішки, людини-павука та залізної людини. Персонажі веселили дітей, співали та танцювали з ними, і радощам дітлахів не було меж. 

Продовжили свято рятувальники, які продемонстрували костюми, які вдягають при виконанні робіт за призначенням. Гості заходу дізналися основні характеристики та побачили костюм сапера КС- 1, сучасний бойовий одяг «Ліга-С», костюм Л-1 та інші. Найбільший захват у дітей та дорослих викликав тепловідбивний костюм. Всі зустріли його бурхливими оплесками, намагалися доторкнутися та потиснути руку рятувальнику в цьому одязі.

Привітавши всіх зі святом, ведучі розпочали ігрову програму. «Відгадай слово», «Збери пожежний щит», «Сильні духом» інші рухливі конкурси, вікторина, загадки  проходили під супровід динамічної музики. Малюки отримали солодкі подарунки від «Первомайського молочно-консервного комбінату», товариства з обмеженою відповідальністю «Сандора», кампанії «Владам», іграшки від дитячих магазинів «Тралі Валі», «Чух-Чух», морозиво від кампанії «Шисхол», різнобарвні кульки, прапорці та летючі тарілки «фрісбі» із символікою Служби порятунку та екстреним номером «101».

У святі безпеки також прийняли участь: команда Дружин юних пожежних «60-та частина», яка стала переможцем обласного етапу ХХІI Всеукраїнського фестивалю  ДЮП,  художники «Дитячої музичної школи    № 8» малювали на обличчях дітей різнокольоровими фарбами картинки за їх бажанням. 

Рятувальники підготували для гостей заходу демонстрацію спеціального обладнання, гасіння пожежі за допомогою порошкового вогнегасника, водою та піною, завантаження вибухонебезпечного предмета на спеціальний автомобіль, тощо.  

Завершенням свята став феєрверк з сріблястої мішури. Сотні дітей, щасливих та сповнених яскравими емоціями, ще довго обговорювали між собою отримані враження та ділились гарним настроєм.

Керівник Головного управління ДСНС України у Миколаївській області зазначив: «Ми приклали максимум зусиль, щоб створити для наших дітей свято, яке б викликало жвавий інтерес, позитивні емоції та надовго запам’яталось всім, хто прийшов провести цей день разом із рятувальниками. І я впевнений - це нам вдалося. Красномовним цьому підтвердженням є посмішки дітей та батьків, їх щасливі та радісні обличчя та слова подяки. Ще раз, від співробітників Миколаївської Служби порятунку вітаю всіх хлопчиків та дівчаток із Міжнародним днем захисту дітей. Бажаю миру, добра та злагоди на нашій рідній землі. Кожній дитині відчувати любов та піклування з боку дорослих, рости впевненими у собі, добиватися поставлених цілей, розуміння з боку батьків, сяючих посмішок, радісного, змістовного та безпечного відпочинку під час літніх канікул. »

ГУ ДСНС України у Миколаївській області

Всі новини →